Caitlynn

Hallo allemaal,

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Caitlynn van der Meer, 11 jaar en ik woon in Baarn.

Afgelopen seizoen heb ik de rol van Foeksia de miniheks gespeeld in de familiemusical Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks van REP. Pien heeft mij gevraagd om een stukje te schrijven over mijzelf en de musical.

Ik was pas 1 jaar oud en toen stond ik al te hupsen en te zingen bij de televisie en toen ik 3 jaar oud was ben ik begonnen met peuterballet bij Balletschool Marut Jorquera. Dansen is mijn lust en mijn leven. In 2016 heb ik auditie gedaan bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts voor de vooropleiding en ik kwam door de auditie heen. Daar leerde ik Madelief van Luijtelaar kennen die de rol van Noura speelde in de familiemusical Dolfje Weerwolfje. Ik heb toen haar optreden op televisie bij de musical sing-a-long gezien met de Uitmarkt. Dat was zo fantastisch, dat wilde ik ook wel!

In 2017 kwam er een oproep voorbij dat ze kinderen zochten voor een klein rolletje in de Efteling musical “De Gelaarsde Kat”. Daar heb ik toen aan meegedaan. Wat was dat leuk ! Dat proefde naar meer…. Vervolgens heb ik voor diverse musicals auditie gedaan en kwam meestal tot de laatste auditieronde, maar uiteindelijk viel de keuze dan toch op een ander meisje omdat die of meer ervaring had of beter in het plaatje paste. Je weet soms toch niet waarom. Dat is natuurlijk dan wel een vreselijke teleurstelling, maar ja, dat hoort erbij.

Vorig jaar maart was het dan zover, mijn moeder had mij opgegeven voor de auditie van de rol van Foeksia de miniheks. Elke keer kwam ik een ronde verder en verder, tot er uiteindelijk 4 meisjes overbleven. Niet te geloven, ik had de rol !!! Toen bekend was wie mijn Dolfje (Luca Gielissen) zou spelen en het script binnen was, ben ik heel vaak via Whatsapp-bellen het script met Luca aan het oefenen geweest. Dat was zo’n leuke tijd…. Elke dag wel een uur bellen… We speelden ook de scenes na van de andere karakters, juf Minuul, Opa Weerwolf, Tovenaar Kwark en Strega.

In augustus begonnen de echte repetities en aan het eind van de repetities werd besloten welk koppel de première mocht spelen. En ik mocht met de Luca de première spelen. Dat is toch niet geloven, mijn eerste rol en dan ook nog de première.

Eerst werden er nog try-outs voor de première gespeeld en mijn aller-allereerste voorstelling was in mijn woonplaats Baarn. Heel veel familie en vrienden zijn toen komen kijken, dus dat vond ik natuurlijk best wel een beetje spannend. Maar gelukkig ging alles goed.

En toen de dag van de première, 13 oktober, deze begon al heel bijzonder. Mijn vader had geregeld dat Luca en ik werden opgehaald met een hele oude Amerikaanse auto (een Buick Wildcat 1965) en daarmee werden wij naar Gouda gebracht. We hebben die dag 2 voorstellingen gespeeld, de voorpremière en première. Iedereen was erbij, de andere Dolfjes en Foeksia’s, Paul van Loon, Saskia Halfmouw, Rick Engelkes en ik mocht met iedereen op de foto. Het was een onvergetelijke dag.

Daarna zijn we met de voorstelling door het hele land geweest. Ik heb het meest in het zuiden van het land gespeeld en ook een paar in mijn eigen regio. Ik heb enorm genoten van deze tijd en heel veel geleerd en het is erg jammer dat dit avontuur nu voorbij is.

Een week na de laatste voorstelling mocht ik weer auditie doen bij Lucia Mathas Institute for Performing Arts voor de vooropleiding van het Voortgezet Onderwijs. Er zijn altijd een aantal auditiemomenten en je moet weer auditie doen om verder in de opleiding te komen. Ik wilde in eerste instantie in Baarn naar school en dan in de weekenden gaan dansen bij Lucia. Maar daar dachten ze bij Lucia anders over…. Ze adviseerden mij om de dansklas te gaan doen en nu ga ik in september in Amsterdam naar school en daar elke dag dansen. Ik heb daar zoveel zin in…..

Hopelijk komen er binnenkort nog leuke musicalproducties voorbij en dan ga ik het zeker weer proberen!

Liefs, Caitlynn

Instagram: https://www.instagram.com/caitlynnvandermeer/

Facebook: https://www.facebook.com/caitlynn.vandermeer

Foto’s: https://sjoet.xyz/caitlynn

 

1e foto credits: sjoet.xyz

Overige foto’s: van facebook Caitlynn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s