‘Annie, de Musical’: wie is Annie?

Tomorrow! Tomorrow! Meer bepaald van 14 tot en met 17 november 2019 brengt Music Hall in Kursaal Oostende de avonturen van het dappere weesmeisje Annie op de planken. Daarna gaat de Vlaamse versie van deze gekoesterde Broadway-klassieker voor jong en oud naar Capitole Gent (20 – 24 november 2019) en Stadsschouwburg Antwerpen (18 februari – 1 maart 2020).

Goed nieuws voor twee Annies

Geen ‘Annie, de Musical’ zonder Annie natuurlijk en dus werd er op zoek gegaan naar jong talent om deze prachtige rol in te vullen, talent dat op die manier in de voetsporen zal treden van o.a. Laura Tesoro (2008-2009), Pommelien Thijs (Caro in de populaire Ketnet-serie #LikeMe, 2012-2013) en Deborah de Ridder (1992 – 1993), die in eerdere musicalversies in de huid van het roodharige weesmeisje mochten kruipen.

Na zeer spannende audities werd de knoop doorgehakt.

Op zaterdag 29 juni kregen Josefien Derijcke (12 jaar – Kalmthout) en Chaya Van Mol (12 jaar – Ittre) te horen dat zij de twee meisjes zijn die afwisselend de rol van Annie mogen vertolken. In dit filmpje zie je hoe Josefien en Chaya verrast werden door een cameraploegje van Music Hall en Vanessa Vanhove (Radio 2), die hen het goede nieuws kwam bezorgen. Josefien was op dat moment iets aan het eten met haar ouders en broertje op het terras van eetcafé Kapitein Zeppos op het Mechelseplein in Antwerpen, Chaya werd overvallen tijdens haar zangles in muziekschool Popacademix in Halle (Vlaams-Brabant).

Twee dagen later werden de meisjes al verwacht voor een heuse fotoshoot. Dat was een hele belevenis! Zoals je ziet op de foto’s, zal onze Annie in ‘Annie, de Musical’ géén roodharige krullenbol zijn!

Wie zijn deze Annies?

Josefien Derijcke – 12 jaar – Kalmthout (Antwerpen)

 • Josefien zong in juni 2015 mee in het kinderkoor van ‘Colors of the world’ in Vorst Nationaal o.l.v. Hans Primuz.
 • Ze werd topfinaliste in The Voice Kids (seizoen 2, 2015) bij team Natalia.
 • Ze zong bij de ‘Glitterparty’s’ in Hoogstraten twee keer in het voorprogramma van K3 (zomer en winter editie).
 • In 2017 zong ze mee in het kinderkoortje (drie kindjes) bij de opnames van de liedjes voor het Ketnet-programma ‘Kaatjes Kameraadjes’.
 • Ze was kind-figurant bij de voorstellingen van ‘Aïda’ (Music Hall) in Stadsschouwburg Antwerpen en Vorst Nationaal (2017).
 • Josefien zong/acteerde voor een reclamespotje van Proximus ‘Tomorrow’ uit ‘Annie’.
 • In december 2018/januari 2019 speelde ze mee in ‘Scrooge, de musical’ van Music Hall in het kinderkoor/ensemble. Ze vertolkte er ook de rol in van de zus van Tiny Tim.
 • In februari 2019 maakte Josefien deel uit van het kinderkoor in ‘The Best of Musicals’ (Music Hall).
 • Voor Josefien is de rol van ‘Annie’ meteen haar eerste hoofdrol in een professionele musicalproductie.

Chaya Van Mol – 12 jaar – Ittre (Waals-Brabant)

 • Chaya deed tijdens het voorbije seizoen van ‘The Voice Kids’ mee aan de Blind Auditions. Hoewel ze het net niet haalde, kijkt ze terecht tevreden en met trots terug op die ervaring.
 • In december 2018 schitterde Chaya in het kinderkoor van de grootse opera ‘La Bohème’ in Vorst Nationaal.
 • Chaya maakte een enorme indruk tijdens de audities voor ‘Annie’ en krijgt, ondanks haar beperkte ervaring, voluit de kans van Music Hall met deze eerste en meteen tot de verbeelding sprekende hoofdrol.

 

Veel succes, meisjes!

 

(artikel: SeniorenNet / Foto’s: Luk Monsaert)

https://www.seniorennet.be/redactie/artikel/280/annie-de-musical-wie-is-annie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s