Uitstapje voor Maylin van Musical naar YouTube !

“In musicals kan ik écht mijn ei kwijt”, zegt Maylin van Putten, “want dan kan ik tenminste alles in één doen wat ik zo leuk vind: zingen én acteren én dansen !”

Al sinds haar derde jaar staat Maylin maar wát graag voor de camera en op het podium. Bij toeval rolden zij en haar zus Ylva daarin, doordat ze, gek genoeg,  via Marktplaats iemand tegenkwamen die zei dat dat écht iets voor hen zou zijn. Na een eerste casting bij een castingbureau ging vanzelf het balletje aan het rollen. Gaandeweg ging Maylin, evenals haar zus, steeds meer ontdekken en leuk vinden op dit gebied. Van televisie, commercials, film en musicalles kwam ze terecht bij wat ze echt het allerliefste doet en dat is musical. Juist de variatie van alle ervaringen bij elkaar daar omheen, maakt het zo leerzaam. Het is vaak best hard werken, dus je moet wel een doorzetter zijn en goed weten wat je wil, maar die eigenschappen heeft Maylin !

Ze is nog maar net 12 jaar en dan duurt het gelukkig nog wel een poosje voordat je groot bent en heb je nog best even de tijd om te bedenken wat je later worden wil. “Ik weet nog niet of ik ooit mijn werk van acteren en zo kan maken. Als dat kan, dan is het wel een voordeel dat ik er als kind al mee begonnen ben, maar anders is het sowieso onwijs leuk om dit op jonge leeftijd allemaal meegemaakt te hebben. Zeker met een theatertour, zoals met ‘Dolfje Weerwolfje de Musical’, toen ik Noura speelde door heel het land, en tijdens de tour van ‘Sprookjesboom de Musical, een wonderlijk muziekfeest’ kom je op plekken waar je normaal niet zo snel komt. Dat is erg leuk en je leert ook enorm veel van deze ervaringen !”

Bij Dolfje Weerwolfje de Musical vond Maylin het geweldig om met een cast van slechts 4 volwassenen en 3 kinderen op het podium te staan, voor een heel  creatief decor, gemaakt van allemaal blauwe stoelen. Het verhaal van Dolfje Weerwolfje heeft een mooie boodschap, namelijk dat het juist leuk is om anders te zijn, het verhaal was heel duidelijk en er zat ook nog eens veel humor in de voorstelling. “In mijn eerste scene van de show kwam ik altijd op rolschaatsen op. Dat was toch steeds wel een uitdaging op het gladde podium, maar gelukkig is het altijd goed gegaan.” Na iedere voorstelling was er een Meet & Greet in de foyer. Om dan op de foto te gaan met kinderen die zo van de voorstellingen genoten hadden en complimentjes in ontvangst te nemen, was voor Maylin altijd de kers op de taart !

“Het afgelopen jaar heb ik ook veel audities gedaan, voor o.a. Tina de Musical, On Your Feet! of Sprookjessprokkelaar de musical, maar toen kwam ik steeds net niet door de finalerondes heen. Jammer natuurlijk, maar om zo ver te komen, soms zelfs na een paar weken workshops volgen, is altijd leuker dan snel afvallen bij een musicalauditie. Je leert er altijd weer veel van en het brengt je hoe dan ook weer verder.”

Op dit moment is Maylin, samen met haar dans- en musicalvriendinnetje Marit te zien als kandidaat van het Nickelodeon programma ‘De Viral Fabriek’, dat iedere zondag om 19.00 uur op televisie te zien is.

In de eerste aflevering waren Maylin en Marit, alias ‘De Fruitvlogjes’, samen met hun coach en bekende YouTuber Jeroen van Holland te zien in een vrolijke dansvideo. Deze werd zo massaal bekeken en geliked op het YouTube kanaal van Nickelodeon dat het zelfs even ‘trending’ kwam te staan als één van de best bekeken video’s op dat moment. Inmiddels heeft hun video al meer dan 200.000 views en ruim 22.000 likes en hebben ze zelfs de finale gehaald. Daar zijn de twee enthousiaste meiden heel trots op en de kijkers zeer dankbaar voor!

In hun finale-YouTube video laten ze weer zien wat ze het allerliefste doen en waar ze goed in zijn, namelijk dansen, acteren en zingen. Juist voor die finale wilden ze graag iets heel spectaculairs van hun video maken en zodoende kwamen ze op het idee om gebruik te maken van ‘special effects’, met een green screen. Ze bedachten zelf een scriptje, waarin ze in een paar minuten dansend en acterend de hele wereld overgaan (‘overvaren’ in een luchtballon). Natuurlijk heeft ook Jeroen van Holland hier weer een grappig aandeel in.

“Een hele klus in de montage vooral”, zegt Maylin, “maar wel een idee waar ik al snel op kwam, omdat ik iedere nacht zelf slaap en droom in mijn eigen luchtballonbed!” (een oude afgeschreven luchtballonmand, omgebouwd tot droombed). Om de finale te kunnen winnen hebben ze dit keer, net als in de halve finale, een mooie jurybeoordeling nodig, maar vooral ook heel veel stemmen van de kijkers. Dit is de link naar hun finale-video: https://www.youtube.com/watch?v=28AdNdNTNFQ&t=21s

Ga naar het YouTube kanaal van ‘Nickelodeon Nederlands’. Bekijk en deel de video van De Fruitvlogjes, laat een positieve reactie achter onder deze video en vergeet vooral niet om zo snel mogelijk een duimpje omhoog te doen hierbij, zodat Maylin en Marit de finale van de Viral Fabriek winnen, zodat ze al dansend, zingend of acterend nog veel meer van zichzelf kunnen laten zien op YouTube en wie weet ook wel weer op het podium!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s