Baarnse Emmie (12) en Esther (10) als kleine Nala in musical The Lion King

De Baarnse zusjes Emmie (12) en Esther (10) Mbire schitteren in de Nederlandse vertaling van de wereldberoemde musical The Lion King in het Circustheater in Scheveningen. De meiden vertolken de rol van de kleine leeuw Nala.

Emmie

Vijf jaar geleden zagen ze samen met hun Oegandese vader en hun Poolse moeder de musical The Lion King voor het eerst in London. De zusjes hadden toen nooit kunnen bevroeden dat ze ooit zelf in de musical zouden spelen. Beiden laten ze met trots hun vest zien, crew van de musical The Lion King.

Boven in hun slaapkamers hebben ze beiden een kast ingericht als een soort van altaar. De tickets van de eerste musical waar ze in speelden, foto’s en toitoitois van andere acteurs zijn uitgestald.

Op de vraag wat de zusjes voor tekst hebben in de musical, kijken ze elkaar aan, tellen ze af en spelen de scène van de kleine leeuwin Nala en haar vriend Simba.

Over de hele wereld hebben bezoekers kunnen genieten van The Lion King en sinds drie weken is de Nederlandse vertolking van de musical te zien in het Circustheater in Scheveningen.

De twee razendenthousiaste meiden vertellen hoe ze een felbegeerde rol in de musical wisten te bemachtigen. ,,Mijn moeder zag een oproep op Facebook en wij houden erg van dansen. Maar zingen of acteren hebben we nooit gedaan. We dachten: wellicht krijgen we wel een rol als antilope of bloem”, vertelt de kleinste van de twee, Esther.

Te lang, te klein
Emmie: ,,De eerste ronde kwamen we beiden door. Dat was al gek, want ik dacht dat ik niet kon zingen. Daarna is het allemaal heel raar gelopen. De tweede ronde viel ik eerst af, omdat ik te lang ben. Esther mocht door, maar in de finaleronde besloten de producers dat alle meisjes te klein waren en dus werd ik teruggeroepen.

We moesten opnieuw door de rondes heen. Toen viel Esther af, omdat ze te klein is. De producers riepen mij toch weer terug. Toen stonden we met een groep van 50 meisjes en hoorden Emmie en ik dat we bij de laatste zes hoorden die de rol voor kleine Nala kregen.”

De zusjes konden hun oren niet geloven, want ze hadden nooit verwacht dat het voor zo’n grote rol zou zijn. Emmie: ,,Afgelopen zomer hebben we hard getraind om alle choreografieën, tekst en liedjes te leren.”

Esther

Trots
Inmiddels hebben ze al vijf keer op het podium geschitterd. Trots laten ze foto’s van zichzelf zien in hun kostuum, een handgemaakt kralenkorset en prachtige schmink.

Ze kijken naar de filmpjes van hun optredens en praten de tekst mee. Terwijl Emmie nog een dans uit de musical voordoet, zingt Esther een stuk uit hun favoriete lied: Baas van het Land. De zusjes verschijnen dan ten tonele op een grote vogel en zingen samen met de kleine Simba het lied. ,,Ook het openingslied Alles Dat Ademt en Leeft waarbij alle indrukwekkende dieren gespeeld door acteurs op het podium komen, vinden we erg mooi.”

Doordat de meiden nog zo jong zijn, mogen ze maar 24 keer de rol van de kleine Nala spelen.

,,Helaas zijn dat de regels, wij zouden elke dag wel willen spelen.” Moeder Asia knikt lachend. ,,We rijden nu twee keer per week op en neer naar Scheveningen, tijdens de repetities was dat wel drie keer per week. Bij de avondshows door de weeks mogen ze een keer buigen en dan moeten we naar huis, want ze moeten de volgende dag gewoon naar school.”

De meiden genieten van elke seconde. Emmie: ,,Het is de mooiste en bekendste musical ter wereld. We weten niet hoelang we dit mogen doen, maar we hebben allebei al besloten dat we later musicalster willen worden.”

(artikel AD / Rachel van Kommer / 4 december 2016)

https://www.ad.nl/utrecht/baarnse-emmie-12-en-esther-10-als-kleine-nala-in-musical-the-lion-king~a43d5f33/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s