Betje spelen in Ciske de Rat was een heel mooie ervaring

Hoi,

Ik ben Yentl de Jong en ben net 10 geworden.  Ik  hoorde, nu al weer een jaar geleden,  via mijn Theaterschool dat er audities waren voor  de musical Ciske de Rat. Ik had wel ervaring in (korte) films en commercials ,  maar nog niet in een professionele musical.  Ik vond de audities heel erg leuk om te doen en  na een paar rondes was de hele groep waarin ik toen zat door. Zo mooi en heftig was het toen we allemaal  ’Had ik maar iemand om van de houden’  gingen zingen,  om het te vieren . Ik was zo blij! De rollen wisten we nog niet, dat hoorden we de keer erna. Ik moest toen nog een keer   ‘Later’ zingen en kreeg toen de rol van Betje. Er zat een hele zomervakantie tussen die uitslag en de repetities.  Dat duurde super lang want ik had er zoveel zin in!

yentl1

De repetities begonnen in September en waren leuk en gezellig met de andere kinderen en de volwassen cast. Helaas mochten we maar een paar uur per week. Ik vond het iedere keer jammer om naar huis te gaan dus ik ging vaak als laatste weg bij Stage, haha.

Na alle repetities, die we soms met meer kindercastgroepjes tegelijk deden en soms alleen met je eigen castgroepje,  gingen we voor de doorlopen en de eerste try-outs naar Schiedam. En vanaf November naar DeLa Mar. Ik heb alleen in DeLaMar gespeeld en voel me daar nu echt heel  erg thuis. En de kinderbegeleiding  was zo lief voor ons!

yentl2

20 November was de premiere, dat was heel gezellig en het was mooi om het hele stuk te zien. Ik vind de muziek heel mooi en de cast acteert heel erg goed.

De rol van Betje was fijn om te spelen, omdat ik echt mocht acteren en zingen en bij het Pierement als enig kind mocht dansen. Betje is ook belangrijk voor het verhaal want eigenlijk gaat het verhaal ook over de liefde tussen Ciske en Betje. Naast Betje mocht ik ook een jongetje zijn (Jan) bij Streepjes op de muur en een ander meisje (Lisa ) .

yentl3

Voor mij is dit avontuur nu voorbij, dat maakt me soms verdrietig, maar wat heb ik genoten en wat ben ik blij dat ik dit mocht doen. Ik hoop dan ook vaker in het theater te mogen staan en iedereen weer een keer terug te zien (mijn groepje, de regiseusse, de zangcoach, de kinderbegeleiders en de volwassen cast en crew). Mijn grootste droom is heel goed te worden als actrice in musicals en films. Onlangs mocht ik wat inspreken, dat zou ik ook wel willen blijven  doen.  Musical is ook dansen en zingen en dat vind ik ook fijn.  Maar ik wil ook wat voor de wereld betekenen, dieren en mensen helpen, dus ik doe ook mijn best op school.

Groetjes, Yentl

yentl4

Advertenties

Eén reactie op “Betje spelen in Ciske de Rat was een heel mooie ervaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s