Even voorstellen…

Mijn naam is Hansje van Welbergen ik ben 22 jaar en heb vroeger in een aantal musicals mogen spelen. Namelijk: The Sound of Music, Doornroosje, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer, Pinokkio en Joseph een super toffe tijd!

hansje pinokkio

Met dank aan mijn moeder ben ik in de musicalwereld terecht gekomen. Ze las namelijk een advertentie in de krant voor de auditie van kinderen in The Sound of Music. Ik zei meteen dat ik dat wel wilde doen, was toen pas 9 jaar oud. De auditie was heel spannend want ik had dit nog nooit eerder gedaan en moest nu gelijk zingen, spelen en dansen voor een echte jury. Maar er waren ook begeleiders bij die ons goed hielpen deze dag. Ik blufte me door het onderdeel ‚jodelen’ heen tijdens de derde ronde en toen was het moment daar. Alle andere kinderen en ik wachtte in spanning af op de uitslag en ja, ik mocht meedoen. Mijn eerste rol een grote musical: Ik speelde in 2001 de rol van Gretl. Wat was dit gaaf na een repetitie periode en de eerste voorstelling was ik meteen verkocht, dit was mijn nieuwe grote hobby. 33 voorstellingen hebben we gespeeld door heel Brabant en Limburg!

hansje som

Na de Sound of Music ging ik meteen door met auditeren voor Doornroosje. Ook daar werd ik aangenomen terwijl ik helemaal niet kon dansen (en alle meisjes om mij heen heel goed). Maar met een grote glimlach is het me toch gelukt. Mijn eerste voorstelling was wel bijzonder, ik zat namelijk na een repetitie dag in de zaal en kreeg daar te horen dat het meisje die op dat moment speelde gevallen was en dat ik na de pauze op moest. Heel onverwacht en extra spannend dus. Gelukkig had ik veel steun van de anderen. Doornroosje was echt een feest om te doen, elke keer als ik op mocht speelde ik jarig dus dat was genieten. Na Doornroosje volgde nog Hamelen waar ik na de verlenging ben ingestroomd! Een voorstelling met vrij veel dans en veel te doen voor het kinderensemble best een uitdaging dus. Tijdens Hamelen was er altijd een moment in de voorstelling waarop wie het schattigst keek de leren jas van René van Kooten om mocht slaan. Grote ogen en lieve lachjes zag je dan bij ons allemaal. Ook mijn zusje Bieke van Welbergen speelde mee in deze voorstelling, in de zelfde groep extra leuk dus voor mij om dit te mogen doen. De volgende productie die ik gedaan heb was Pinokkio van studio 100, een hele vrolijke productie met een super haastige verkleding erin die elke voorstelling weer spannend maakte. Ook werden er voor Pinokkio tv opnames gemaakt ‚Pinokkiokids’. Vooral de andere groep werd veel gefilmd maar wij soms ook. Tijdens de repetitieperiode mochten we bij de perspresentatie aanwezig zijn, dat was bijzonder om mee te maken.

hansje hamelen

De laatste musical waar ik in heb gespeeld was Joseph and the Amazing Technicolar Dreamcoat. Hele vrolijke liedjes zaten daarin. Wat ik heel tof heb gevonden aan deze periode van mijn leven is de vele getalenteerde kinderen die ik heb leren kennen! Leuk om sommige kinderen van vroeger later ook echt succesvol in de musicalwereld te zien worden. Na Joseph was ik toch echt te groot en te oud voor kinderrollen en ben ik me gaan concentreren op mijn ontwikkeling. Ik heb 2 jaar aan de MusicAllFactory Jongeren in Tilburg gestudeerd en daarna tijdens mijn opleiding Docent muziek (Fontys Hogeschool voor de kunsten) heb ik nog twee jaar de MAF volwassenen gedaan. Afgelopen jaar heb ik mijn studie afgerond en dit jaar ben ik gestart lessen te volgen bij Klassiek muziektheater aan de Fontys in Tilburg. Ik ben op dit moment van de musical afgestapt om me vooral te gaan richten op klassieke muziek en in het bijzonder de opera! Een nieuwe passie is ontstaan door mijn musical verleden.
Liefs,
Hansje.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s