Hey lieve allemaal , ik wil mij graag voorstellen !

Mij werd gevraagd om een stukje te schrijven voor deze geweldig , leuke site en natuurlijk wilde ik dat doen . Ik ben Amber de Rooij en ben inmiddels alweer 16 jaar ! Ik vind musical zo leuk omdat de drie dingen hierin samen komen die ik het allerliefste doe : zingen , dansen en acteren ❤️ . Ik vind dit al geweldig vanaf dat ik heel jong was . Toen ik voor het eerst naar Belle en het Beest was gegaan in 2006 en het programma opzoek naar annie ( de versie van 2006-2007 ) had gezien , wist ik zeker DIT IS WAT IK WIL 🙂 ! Ik ben toen ook op musicalles gegaan en mijn allereerste auditie was voor The sound of music , ik ben toen wel een aantal rondes verder gekomen maar ben uiteindelijk toch afgevallen .  Dit vond ik heel erg maar wist wel  dat dat niet mijn laatste auditie zou zijn .
In 2008 kwam mijn droom uit . Ik mocht deel uit maken van de tweede kindercast van Les Miserables als kleine Cosette . Ik vond dit heel spannend , je komt dan als klein meisje ( ik was toen 8 ) in een hele nieuwe wereld terecht ! Kleine Cosette was het meisje die bij pleegouders woonde omdat haar moeder niet voor haar kon zorgen . Ze werd daar mishandelt en moest alles doen maar werd uiteindelijk gered door Jean Valjean ! Het was eigenlijk een hele zielige rol om te spelen maar dat vond ik juist zo leuk . Ook vond ik het mega gaaf dat ik een pruik op mocht en ineens zwart haar had . Het mooiste moment vond ik als ik lucht kasteel mocht zingen , dan stond je daar helemaal alleen op het podium voor zoveel mensen , ik zal die tijd nooit vergeten . Toen Les Miserables ook in Carré ging spelen , was het nog de vraag of ik mee mocht omdat ze een selectie wilde maken van de eerste en tweede kindercast , ik mocht gelukkig mee want ik had optreden in Carré echt niet willen missen !
amber les miserables
In 2010 mocht ik meespelen in de musical Joseph . Deze speelde toen in het Beatrix theater . Deze productie was weer heel anders dan Les Miserables en het was ook een musical waar wij als kinderen in mochten dansen en dat vond ik super leuk . We waren nu met 10 kinderen en dat was altijd een hele gezellige boel achter de schermen . In mijn tijd bij Joseph heb ik ook voor het eerst geleerd om meerstemmig te zingen 🙂 ik vond deze productie zo leuk omdat we als kindercast best veel op het toneel waren en we vooral lekker gek en vrolijk mochten doen ! Ook hadden we in deze productie kledingwissels en dat vond ik stiekem toch ook wel heel leuk ! Ik kijk met een hele grote glimlach terug op deze productie omdat ik hier veel met heb geleerd en zoveel plezier heb gemaakt ! Ik zou echt eens willen dat ik dat nog 1 keertje over mocht doen .
amber joseph
Na Joseph heb ik nog een aantal audities gedaan , maar helaas niet met succes ! Ik heb wel op de Mary Poppins school gezeten en dat is een ervaring die ik ook nooit meer zal vergeten en daar heb ik ook zeker veel geleerd.
In 2014 heb ik auditie gedaan voor de productie JeansTeenz The Beginning van Jeans Theaterproducties . Ik ben toen gelukkig uitgekozen om deel uit te maken van de cast van JeansTeenz The Beginning . JeansTeenz is wel heel anders dan een musical . JeansTeenz is zang en dans op een hoog niveau waarbij wij popnummers coveren op een hele eigen wijze ! Door Jeans ben ik er echt achter dat ik dit ook wel echt super gaaf vind om te doen ! Ik leer ontzettend veel , we zingen veel meerstemmig en op het dans gebied leer ik veel ! Het is gewoon 1 en al stralen , performen en vooral genieten ! Bij JeansTeenz sta je met 8 Teeners op het podium en door JeansTeenz heb ik er ook hele toffe en leuke vrienden bij gekregen ❤️ ! Ook is het gaaf dat dit een productie is die tourt zodat je veel theaters ziet !  Ik mag gelukkig ook deel uit maken van de cast van JeansTeenz 2 genaamd JeansTeenz Pretty Talkz we zijn nu druk aan het oefenen voor de show en zullen in theaterseizoen 2016 en 2017 weer gaan touren door het land !
amber jeansteenz
Naast dat ik op dit moment in JeansTeenz speel , volg ik ook een vooropleiding voor het conservatorium . Hier leer ik ontzettend veel . Ik hoop nadat ik volgend jaar mijn eind examen heb gedaan dat ik naar een musicaltheater opleiding kan gaan omdat ik echt hoop dat ik van mijn passie mijn beroep kan maken , want volgensmij is er niks mooier dan dat !
Veel liefs
Amber ❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s