Ik ben Kyra Ummels

Ik ben Kyra Ummels en ben inmiddels al 18 jaar. Tussen mijn 10de en 13de heb ik in de musicals Pinokkio, Ciske de Rat en in Joseph mogen spelen.

kyra ummels

Het begon allemaal met een kinderkoor waar ik bij zat in Maastricht. Mijn lerares daar kwam met de mededeling dat ze op internet een oproep had gezien voor de musical van Studio 100 namelijk Pinokkio (2007). Ik wist wel dat ik musicals heel leuk vond toen. We gingen ook naar veel musicals kijken en als ik kinderen zag meespelen dan dacht ik ‘dat zou ik ook wel willen’. Ik vertelde deze mededeling dus enthousiast aan mijn moeder en schreef me samen met haar in voor de audities. En wat we natuurlijk nooit verwacht hadden bleek toch te gebeuren. Ik mocht mee doen !

Na Pinokkio was ik helemaal verliefd op de musical wereld. En deed ik auditie voor Ciske de Rat (2008). Na twee spannende auditierondes kreeg ik te horen dat ik mee mocht doen!  Ik speelde de rol van Betje, wat ik echt een geweldige rol vond om te doen. En na Ciske de Rat heb ik nog auditie gedaan voor Jospeh And The Amazing Technicolar Dreamcoat. En hierin mocht ik ook mee spelen. In Joseph heb ik het vaakst kunnen spelen, in totaal 39 vorstellingen.  Ik had ook nog heel veel geluk omdat ik mocht invallen bij een ander groepje bij de allerlaatste voorstelling. Dat vond ik toen wel heel leuk.

kyra u

En hierna hielden de kinderrollen helaas voor mij op. Ik heb nog een aantal audities gedaan voor musicals zoals Annie en Droomvlucht maar ik zag er toch echt al te oud uit.

Maar een ding wist ik zeker. Ook al kan ik nu even geen kinderrollen spelen, stoppen ga ik echt niet! Toen heb ik eerst een jaartje musicallessen, zanglessen en pianolessen gevolgd en heb daarna auditie gedaan voor de MusicAllFactory in Tilburg. Hier heb ik toen twee jaar harstikke veel mogen leren. Vorige jaar wou ik toch nog een stapje verder proberen te komen bij die droom door auditie te doen voor de vooropleiding MuziekTheater op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. En hier ben ik het afgelopen jaar elke zaterdag met super veel plezier naar toe gegaan. Ook al moest ik dan om 05:15 uit bed. Dat is het zeker weten waard !

Ik ben nu bezig met opnieuw auditie te doen om dezelfde vooropleiding nog een jaar te doen want volgend jaar doe ik eindexamen. En daarna hoop ik dan toch echt te kunnen doen wat ik het liefste doe. En dat is natuurlijk naar de vakopleiding MuziekTheater.

Ik kijk echt met heel veel blijdschap terug op die leuke tijd waar je heel veel goede vrienden maakte, veel lieve mensen leerde kennen, super veel leerde, veel lachte (en huilde bij je laatste voorstelling). En ik kan echt niet wachten op weer op de planken te staan en elke dag te kunnen doen wat ik het allerliefste doe!

Groetjes,

Kyra Ummels

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s