Madelief Broos straalt als Martha von Trapp in de musical The Sound of Music

Het is iedere keer weer een feest voor de 10 jarige Goirlese Madelief Broos, als zij mag optreden in de musical The Sound of Music. Vol verve en met een brede glimlach op haar gezichtje speelt zij de rol van Martha, het tweede jongste kind van kapitein von Trapp. Sinds november van het vorige jaar staat Madelief wekelijks op de planken van diverse schouwburgen in het zuiden van ons land. In maart speelde zij 9 keren mee in deze musical. Tot nu toe heeft zij ongeveer 20 voorstellingen gespeeld en dat gaat zo door tot eind juni van dit jaar. Dan eindigt dit mooie avontuur voor Madelief, want als kind mag ze niet meer dan 24 keer in een kalenderjaar optreden. “Het is heel jammer dat ik na juni niet meer mee mag doen, want ik kijk iedere keer weer uit naar een optreden”, vertelt een enthousiaste Madelief.

madelief broos

Haar moeder: “Al vanaf het moment dat ze kon lopen, stond ze te dansen, zingen of speelde ze toneel. Als ze maar kon entertainen. Toen ze iets ouder was, wilde ze graag meedoen met Kinderen voor Kinderen. Ze deed auditie, maar viel helaas af. We kregen wel de tip om mee te doen bij de audities van de musical The Sound of Music, die producent Albert Verlinde op de planken wilde brengen. Na 6 auditierondes bleef Madelief over voor de rol van Martha.”

Zij is niet de enige, die deze rol speelt. Er zijn in het land drie groepen spelers voor het noordelijke, middelste en zuidelijke deel van het land. In iedere groep zitten 2 personen die dezelfde rol bij toerbeurt spelen. In september 2014 begonnen in Tilburg de repetities, die later werden verplaatst naar Amsterdam en Zoetermeer. De try-out speelde Madelief in november in Oss en haar eerste officiële optreden vond plaats in de schouwburg van Tilburg. Madelief: “De musical is niet precies hetzelfde als de film, maar iets moderner. Het is heel leuk om de rol van Martha te spelen, want je kunt je dan helemaal inleven. Het is een hele mooie ervaring. Ik wil graag als kind beroemd worden. Later, als ik volwassen ben, dan hoeft dat voor mij niet meer.”

Natuurlijk komt er heel wat bij kijken om deze droom van Madelief waar te maken. Ze gaat gewoon naar school, naar groep 6 van BS De Bron. “Er zijn wel afspraken met de school gemaakt,” legt haar moeder uit, “maar Madelief heeft zoveel energie dat zij eigenlijk nooit hoeft te verzuimen. Als we na een voorstelling om half een ’s nachts thuis zijn, dan is Madelief de volgende ochtend gewoon om half negen op haar school aanwezig. School blijft toch belangrijk. Er moet ook heel wat geregeld worden als Madelief een optreden heeft. Meestal moet ze rond vijf uur aanwezig zijn en als je bijvoorbeeld naar Heerlen moet, dan dien je op tijd te vertrekken. Het gebeurt dan ook regelmatig dat er in de auto wordt gegeten. Wij willen haar graag de kans geven om haar droom, haar passie waar te maken. Daarbij vergeten we natuurlijk niet om haar jonger broertje en oudere zus ook de nodige aandacht te geven.”

Naast de optredens in de musical had Madelief  op zondag 5 april een andere leuke ervaring. Samen met de andere gezinsleden von Trapp waren zij aanwezig in ‘Life 4 you’, de Tv-show van Carlo Boszhart en Irene Moors. Op de vraag aan Madelief wat zij gaat doen als haar optreden in deze musical is afgelopen, antwoordde zij: “Misschien ga ik dan wel audities doen voor een andere musical of voor een film. Ik kan mij goed inleven in een andere persoon. En later wil ik graag zangjuffrouw worden.”

Wilt u Madelief zelf zien optreden, dat kan want op maandag 18 mei speelt zij in de schouwburg van Tilburg. Een tip van haar trotse moeder: “Je kunt Madelief herkennen, als degene die het meeste straalt op het podium.”

(Goirles belang/ 15 april 2015)

http://www.goirlesbelang.nl/nw-7833-7-3582531/nieuws/madelief_broos_straalt_als_martha_von_trapp_in_de_musical_the_sound_of_music.html?page=1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s