Billy Elliot

tydo korverTydo Korver
Tydo zag ik als allereerste, ik had de musical nog nooit gezien en had geen idee wat ik precies kon verwachten. Op youtube zag ik filmpjes voorbij komen met geweldige kinderen, hadden wij dat talent hier in Nederland ook.
Dat talent hadden wij zeker, wauw wat een goede kinderen spelen mee in deze voorstelling. Tydo is een ontzettende leuke verschijning op het toneel, zijn lieve glimlach en prachtige krullen maken het plaatje helemaal compleet. Tydo laat je lachen, maar ook ontroeren. Het samenspel tussen Tydo en de rest van de volwassen en kindercast is echt geweldig! Alle kinderen kunnen ontzettend goed dansen, ik was onder de indruk van de tapnummers die in de voorstelling voorbijkomen. Tydo is trouwens een geweldige balletdanser, wat kan die jongen dansen! Dat op zo’n jonge leeftijd. In de balletgroep viel Solange mij heel erg op, ze is de kleinste van het stel en mijn ogen werden op de een of andere manier de hele voorstelling na haar toe getrokken. Ook een groot compliment voor Tycho, die de rol van Michael die avond vertoonde. Wat een heerlijk mannetje en goede acteur.
stijn van der plasStijn van der Plas
De rol van de elfjarige Billy werd deze keer gespeeld door Stijn. Stijn heb ik eerder in andere producties gezien en ook dit doet hij weer geweldig! Ik was onder de indruk van Stijn zijn woededans, wat kan die jongen tappen. Acteren zit Stijn gewoon in het bloed, het gaat zo natuurlijk en fijn om naar te kijken. Balletgroep twee speelde deze voorstelling samen met Stijn en de rol van Debbie werd gespeeld door Mirjam, wat is zij goed! Anna viel heel erg op tussen de meiden van het ballet, de gekste gezichten worden door haar gemaakt tijdens de voorstelling. Michelle speelt haar rol ook heel erg leuk, ik zag haar eerder in Annie en daar vond ik haar al geweldig, wat een uitstraling. Romeo speelde de rol van Michael, wat een stem heeft hij! Samen met Stijn een gouden duo, erg leuk die twee samen. David zag ik ook al in eerdere producties, ondanks dat hij nu maar een kleine rol heeft doet hij dit wel geweldig!
svenno van kleijSvenno van Kleij
Ik ga direct verklappen dat Svenno stiekem mijn favoriet is. Svenno is anders in zijn spel en juist dat maakt het erg leuk om naar hem te kijken. Svenno is niet de meest technische balletdanser van allemaal maar dat maakt helemaal niks uit, acrobatiek en tap is hij fantastisch in! Zijn ballet is trouwens niet slecht voordat mensen dit gaan denken. Svenno blinkt uit tijdens onder andere het nummer schijn. Hij is hier nog de jongen die perongeluk in een balletles beland van Mrs Wilkinson, Svenno beeld hier het beste de onhandige Billy uit die niet zo goed weet wat hij nou precies in deze les moet doen. Svenno heeft mijn hart gestolen kun je wel zeggen, ik heb gelachen en gehuild om zijn acteerkunsten. Ook zijn zang is heel erg goed en je ziet dat hij ontzettend geniet op de momenten dat er applaus klinkt door de zaal. Noah speelde tijdens deze voorstelling de rol van Michael. Twee woorden, focking fantastisch! De meiden van balletgroep drie zijn erg leuk om te zien samen. Een meisje viel gelijk op, dat was Jente, maar ook alle andere meiden waren erg goed.
carlos putsCarlos Puts
Carlos is geweldig, de mimiek die hij heeft op toneel is heerlijk. Carlos speelde deze voorstelling samen met Floris, twee broertjes samen in een voorstelling en op een toneel. Carlos is een goede danser, en ook zijn zang is fijn om naar te luisteren. Kippenvel was een prachtig moment in de voorstelling, en ook het droomballet mag ik zeker niet vergeten (synchroon en heel erg mooi gedanst). Het meeste heb ik genoten van zijn samenspel met Floris, die de rol speelde van Michael. Floris is net als Carlos een leuke verschijning op het toneel, en hoe leuk is het om als broertjes samen op het toneel te zien. Misha speelde de rol van Debbie, wat een leuk meisje is dit zich. Misha straalt op toneel en geniet van haar momenten dat ze er mag staan, heerlijk om te zien. De meiden van balletgroep een zijn allemaal geweldig, in de voorstelling mogen ze niet hun beste balletkunsten laten zien maar bij het eindnummer maken ze dit helemaal goed door geweldige tap performance neer te zetten.
jillis roshanaliJillis Roshanali
Wauw! Jillis is een geweldige balletdanser. Ik had van veel mensen gehoord die Jillis al hadden gezien dat zang niet zijn sterkte kant was, maar hier ben ik het niet mee eens! Jillis heeft een geweldige stem. Misschien vanwege zijn stemverandering niet meer helemaal geschikt voor de nummers uit de voorstelling maar zingen kan die zeker. Ik was erg onder de indruk van Jillis zijn dansprestaties, wat kan die jongen dansen zeg. Michiel speelde de rol van Michael, af en toe kon ik hem niet helemaal goed verstaan maar verder is hij geweldig! Ik heb ontzettend gelachen tijdens het nummer je eige te zijn. Michiel is de enige die mij zo’n brede glimlach heeft weten te bezorgen. De meiden van balletgroep twee blijven geweldig. Tijdens de show heb ik ook iets meer gelet op het jongetje dat small boy speelde. Zeger, wat een schatje en wat is hij ontzettend aan het genieten.
roan pronkRoan Pronk
Roan ging vanwege een blessure wat later op als de andere jongens, maar wat deed hij het geweldig! Roan zag ik al vaker spelen in andere producties en ook hier bij Billy heb ik weer ontzettend genoten van hem. Roan is een ontzettend lief jochie, hij speelt geweldig en geniet oprecht. Floris speelde dit keer weer de rol van Michael en hij blijft geweldig, ik vind hem zo ontzettend goed in zijn rol. Dit was ook de eerste keer dat ik de meiden van balletgroep vijf zag, wat een leuke balletgroep zijn zij samen! Kortom ik heb weer genoten en hoop dit nog veel vaker te mogen doen.
Inmiddels staat de teller op vijftien keer!
Janine

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s