Voorburgse in ‘Waanzinnig Gedroomd’

VOORBURG – Nog maar tien jaar oud, speelt de Voorburgse Nina Rijers al in haar tweede musical. Vorig jaar maakte ze deel uit van de cast van Ciske de Rat, dit jaar reist ze met het gezelschap van de familiemusical van Kinderen voor Kinderen ‘Waanzinnig Gedroomd’ heel Nederland door.

nina reijers

Volgens haar moeder komt de gedrevenheid van haar dochter niet uit de lucht vallen. “Van jongs af aan was ze al aan het zingen en dansen”, vertelt ze in de ouderlijke woning aan de Westenburgstraat. Geen wonder dus, dat Nina niet koos voor hockey, korfbal of turnen maar iedere zaterdag met veel plezier naar Amsterdam reist om daar lessen te volgen aan de Muziektheaterschool. “Op hockey heeft ze ooit gezeten, daar ging ze met tegenzin naar toe. Nu ze op die school in Amsterdam zit kan ze niet wachten tot het weer weekend is”, verklaart haar moeder.

Dromerig

De leerlinge van de Lusthofschool staat nu minstens één keer in de week op het podium. Wat ze zo leuk vindt aan de liedjes van ‘Kinderen voor Kinderen’? “Ze gaan over het echte leven, heel vrolijk, soms ook heel verdrietig. En ik speel een dromerig meisje in de klas en dat ben ik zelf op school ook”, vertelt Nina. In de musical heeft ze een eigen solo. “Die is niet zo heel moeilijk, maar soms vergeet ik de tekst door de spanning”, lacht ze. Van plankenkoorts is echter geen sprake. “Vlak voor de voorstelling vind ik het wel spannend, maar als ik er eenmaal sta, is dat weg.”

Tijdens de voorstelling moet Nina zich twee keer omkleden. “Daar wordt ze nog het meest zenuwachtig van”, lacht Nina’s moeder, die vindt dat de belasting van één keer in de week optreden voor haar dochter niet te groot is. “Zo lang ze het zelf leuk vind, is het prima. Als er voorstellingen hier in de buurt zijn, gaan we ook mee.” En volgens Nina lijdt haar schoolwerk er ook niet onder. “Mijn juffen komen kijken als ik hier in de buurt moet optreden”, meldt ze trots.
Onnodig om te vragen wat Nina later wil worden: musicalster. Haar grote voorbeeld is Chantal Janzen.
De voorstelling ‘Waanzinnig gedroomd’ is zaterdag 27 en zondag 28 december te zien in het Stadstheater in Zoetermeer en zaterdag 14 en zondag 15 februari in Den Haag.
Meer informatie op www.waanzinniggedroomd.nl

(4 december 2014 / Helga Boudenstein / De Weekkrant)

http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=3085279

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s