12-jarige Femke uit Halle op de planken in Billy Elliot

De 12-jarige Femke Verhelst uit Halle leerde dansen bij Bertha Huls in Doetinchem en deed een oriëntatiecursus bij Artez, ruim een jaar geleden. Daar hoorde ze dat er audities waren voor de musical Billy Elliot, die Joop van den Ende naar het Circustheater in Scheveningen haalde. Na een aantal audities en heel wat lessen ballet, toneel en tapdansen staat ze nu op de planken als Julie Hope in de musical.
femke verhelst

Verhelst wilde al vanaf haar 3e wilde ze dansen, vertelt ze, maar haar ouders vonden dat ze eerst haar zwemdiploma’s moest halen, daarna mocht ze pas op ballet.

Audities
Toen ze hoorde van de audities besloot ze een brief te sturen. Haar ouders vonden het best. “We zagen op de site dat ze kinderen uit de Randstad zochten, dus dachten we dat het niet zo’n vaart zou lopen”, zegt moeder Magda Kleinhout.

Tapdansen
Het liep anders: er kwam een telefoontje of ze toch auditie wilde doen. Dus stond Femke in maart een auditie ballet en tapdansen te doen. Dat laatste zonder tapschoenen en zonder daar ooit les in gehad te hebben. Een paar audities later kreeg ze het groene licht: ze mocht meedoen.

Ze staat nu op de planken als Julie Hope. Een meisje uit het mijnwerkersdorp, waar het jochie Billy Elliot ontdekt dat dansen leuker is dan boksen. De musical Billy Elliot ging 30 november in première.

(15 januari 2015 / De Gelderlander)

http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/12-jarige-femke-uit-halle-op-de-planken-in-billy-elliot-1.4715848

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s