Dordtse Bjurre Potters schittert in Kinderen voor Kinderen-musical

DORDRECHT – De Dordtse Bjurre Potters (12) heeft een hoofdrol in de allereerste Kinderen voor Kinderen – familiemusical Waanzinnig Gedroomd die tot en met maart 2015 door het land toert. Op zondag 23 november is Bjurre twee keer te zien in zijn eigen woonplaats Dordrecht in Schouwburg Kunstmin. Waanzinnig Gedroomd is een musical voor jong en oud, met de grootste hits uit het 35-jarige bestaan van Kinderen voor Kinderen.

WaanzinnigGedroomd2_JanVeenhof-455x315

De dagbladen zijn lovend over Bjurres optreden in de musical: ‘Eén van de beste zangers die ooit aan Kinderen voor Kinderen heeft meegedaan’ (AD), ‘ongekunsteld oprecht’ (Parool), ‘Het gemak waarmee Bjurre Potters en Tess van de Camp, respectievelijk 12 en 10 jaar oud, zang, dans en spel combineren belooft veel voor de toekomst’ (Trouw). Bjurre speelt de rol van Guus, een muzikale jongen die met zijn moeder Julie naar een nieuwe stad verhuist. Op de nieuwe school wordt veel gepest, maar als Guus en zijn klasgenoten meedoen aan een bijzonder muzikaal project verandert dat. Door de muziek durven de leerlingen zich meer open te stellen en begrijpen ze elkaar beter. Maar durft Guus zijn geheim aan de nieuwe klas te vertellen? En krijgt hij de kans weer écht kind te zijn?

Muzikaal gezin

Bjurre Potters zit in de tweede klas van het tweetalig VWO op het Dalton Lyceum aan de Overkampweg. Hij houdt van piano spelen en sinds kort ook de gitaar. Muzikaliteit zit blijkbaar in de genen, want Bjurre’s zusje speelt in de musical Billy Elliot. Zijn moeder heeft een dansschool in Dordrecht en zijn vader werkt bij Kemper en van Twist. Muziek neemt een belangrijke plaats in binnen het gezin.

(DordtCentraal, 6 november / Foto  Jan Veenhof)

http://dordtcentraal.nl/cultuur/dordtse-bjurre-potters-schittert-kinderen-voor-kinderen-musical/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s