Meespelen in Billy Elliot is ‘supertof!’

ALMERE – Vanwege een ‘Michaeltekort’ kon de 12-jarige Noah de Vos in juni nog instromen in de Billy Elliot sCOOL in Amsterdam. Dat was een paar maanden nadat de rest van de cast al druk aan het repeteren was voor de musical Billy Elliot, die vorige week in première ging in het Circustheater in Scheveningen. Noah: “Het is heel tof dat ik hier nu aan mee mag doen.”

noah de vos

Noah speelt Michael, de beste vriend van Billy in de musical. Billy Elliot is gebaseerd op de gelijknamige film over een 11-jarige jongen uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland. Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles en tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben.
Noah: “Mijn moeder zag de oproep staan en vond het wat voor mij. Na de auditie, op zondag, werd ik een paar dagen later gebeld en kon ik meteen meedoen. Ik kan al hiphop-dansen en breakdancen (Noah deed eerder mee aan de tv-programma’s So you think you can dance en Everybody dance now, red.) maar tapdansen niet. Daar zagen ze wel potentie in en daarom kon ik beginnen in een versneld traject. Ook acteren en zingen moest ik nog leren. Omdat ik al een vakantie gepland had, ging er een tapdans-docent mee naar Spanje om me daar les te geven. Want dat was het moeilijkste, zingen en acteren kon ik nog wel inhalen maar voor tapdans moest ik veel oefenen.” En het lukte. De première vond hij ‘heel tof’. “En de rol van Michael is heel leuk, omdat ik mensen een goed gevoel geef. Michael is grappig.”
Naast Noah spelen nog vier jongens de rol van Michael, zodat ze niet elke avond op het toneel hoeven te staan. “Dat ik in de première mocht spelen was helemaal geweldig. Er is onderling totaal geen competitie, iedereen gunt het elkaar. We zijn in de afgelopen tijd echte vrienden geworden. We zijn heel hecht.”

Veertig keer op de planken
Ondanks dat de musical al te zien is, gaan de repetities gewoon door. “Zes dagen in de week repeteren we, want er zijn altijd veranderingen. En dit jaar speel ik nog tien keer mee in de show. Volgend jaar nog ongeveer veertig keer. Daar heb ik heel veel zin in! Het is steeds een nieuwe ontmoeting met de show, je komt steeds weer iets nieuws tegen. Het spelen is vermoeiend omdat ik moet zingen, acteren, tappen en overal rekening mee moet houden. Maar het is geweldig. En omdat ik in een topsportklas van Echnaton zit, krijg ik vaak ruimte om wat later te beginnen of om eerder weg te gaan voor een training.”

(Almere deze week, 9 december 2014)

http://www.almeredezeweek.nl/meespelen-billy-elliot-supertof/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s