Houtense Jaleesa speelt Louisa von Trapp in musical Sound of music

Houten – Jaleesa Goris (14) heeft een rol te pakken en schittert als Louisa von Trapp in de musical Sound of music van Albert Verlinde Entertainment. Jaleesa wil al jaren in een echte professionele musical spelen en dat is nu gelukt. “Ja”, zegt ze lachend op de vraag of haar droom is uitgekomen. “Eigenlijk wel ja. Het liefst wil ik een carrière in de musicalwereld opbouwen”, zo zegt Jaleesa glunderend.

jaleesa goris

Bij eerdere audities, onder andere voor de musical Annie, kwam ze al ver, maar deze keer kreeg ze de rol en kwam ze bij één van de kindergroepen die samen de kindercast van de musical vormen. In maart begonnen de audities voor The sound of music. In mei waren de laatste audities. Na drie auditierondes, waarbij ze soms twee keer op een dag auditie moest doen, was duidelijk dat ze een rol kreeg als één van de von Trapp kinderen. Naast het acteren zijn er in de voorstelling acht momenten waarop Jaleesa moet zingen. Ze vind het hartstikke leuk. “Het eindapplaus vind ik geweldig, daar geniet ik van.” Ze vindt het bijzonder dat mensen geïnteresseerd zijn en er blij van worden. “Je kunt je inleven in een rol, je verplaatsen in iemand anders.” De complimentjes die ze krijgt vind ze ook heel leuk. Zij en haar ouders zijn blij dat haar school, Het Houtens, haar steunt in wat ze doet. “Het is wel heel erg zwaar, ze heeft een druk schema, maar Jaleesa doet het gewoon. Daaraan kan je zien dat het toch echt wel iets is wat ze graag doet”, vertelt haar moeder. “Ik help haar wel met het plannen van het leren. Jaleesa haalt gelukkig goede cijfers op school”.

Repeteren

Begin september begonnen de repetities in Amsterdam. Hele zaterdagen repeteerde ze met de andere kinderen. Toen het bericht kwam dat de repetitiedag werd verlengd, werd dat door Jaleesa met gejuich ontvangen, vertelt haar moeder. In oktober werd er bijna de hele herfstvakantie gerepeteerd. Jaleesa vond het leuk. “Ik moest me wel goed concentreren. Je leert er heel erg veel van.” Ze vond de dans het moeilijkst. “Ik moet een keer met mijn jongere zusje in de musical pirouettes maken. Daar hebben we wel een tijdje mee geworsteld.” In november waren de montagedagen waar alles qua geluid, licht, cast en kostuums en noem maar op tot één voorstelling werd samen gesmeed. Jaleesa: “We moesten oefenen met decor, hoe we van de trap af moesten lopen. Dat moet in een bepaald ritme en dat is best wel snel.” Jaleesa speelde tijdens de generale repetitie, de eerste keer dat de musical voor genodigd publiek wordt opgevoerd. “Dat was ook heel gaaf. Ik was wel een beetje zenuwachtig nog.”Op 23 november ging de voorstelling in Den Bosch in première. Toen zat ze in de zaal en speelde een andere groep de premièrevoorstelling. De voorstelling reist nu door het land. In Tiel was de eerste speelbeurt van Jaleesa. De voorstelling loopt tot volgend jaar mei. “Tenzij het verlengd wordt”, zegt Jaleesa hoopvol. “Ik ben hartstikke blij met de rol die ik heb. Met een kleine rol of een plek in het ensemble zou ik ook blij zijn. Als ik maar op het podium kan staan”. Op de dag van het interview moet ze in Zwolle spelen. “Het zou wel leuk zijn als ze in Houten zou spelen”, zegt haar moeder. The sound of music komt niet naar Houten, maar wel op 15 april 2015 naar de Stadsschouwburg in Utrecht.

Hard gewerkt

Jaleesa vindt het allemaal leuk: “Ja heel erg gaaf. Een droom die uitgekomen is. Ik wilde altijd heel graag in een professionele musical spelen en dat is gelukt.” Ze heeft daar van jongs af aan altijd hard voor gewerkt. Vanaf haar zesde danste ze bij Stardance. Toen ze acht was ging ze bij het jeugdtheaterkoor. Ze ging op een gegeven moment ook musicallessen volgen bij Fanwork in Leidsche Rijn in Utrecht. Dit deed ze allemaal naast haar school. Na twee jaar mocht Jaleesa naar de Talentclass van Fanwork en stopte ze met het jeugdtheaterkoor. Jaleesa heeft ook ieder jaar meegedaan ‘Het Houtens spektakel’  de jaarlijkse musical van Het Houtens. Ze deed veel mee aan talentenshows zoals het open podium van theater Aan de Slinger. Ze deed 4 keer mee aan het open podium en won in 2012 bij het open podium met ‘Skinny love’ van ‘Birdy’ een keer de publieksprijs. In 2013 deed ze mee aan een talentenjacht op radio 90 FM en won ze de musicalaward in de categorie jeugd.

(Groentie, 10 december 2014)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s