Talent Jannes (10) voelt geen spanning voor thuiswedstrijd met De Kleine Blonde Dood

TILBURG – Last van zenuwen heeft Jannes Heuvelmans (10) uit Berkel-Enschot niet. Nooit eigenlijk. Terwijl deze zaterdagavond toch bijzonder voor hem is. Voor de laatste keer dit jaar kruipt hij in de rol van het jongetje Mickey in de theatervoorstelling De Kleine Blonde Dood, deze zaterdag te zien in Theaters Tilburg. Een thuiswedstrijd dus.

jannes heuvelmans

Zenuwen? Spanning? Geen last van, verzekert hij ons deze ochtend door de telefoon. Het is juist fijn dat het lekker dichtbij is, dan komen er veel mensen kijken. Wie? “Nou, de halve klas, kennissen, familie”, somt de 10-jarige Jannes op. Het is niet eng, maar juist tof om zijn bekenden te laten zien wat hij kan. “Ze zijn trots op me”, weet Jannes. Ook zijn zusje Juultje leeft erg mee, vertelt hij. Uiteraard komt zij deze avond ook.

Een half jaar heeft Jannes in spanning gezeten na zijn auditie. Pas zes maanden later kreeg hij te horen dat hij het geworden was. Samen met drie andere jongens speelt hij nu sinds de voorstelling 9 december in première ging, de rol van Mickey in De Kleine Blonde Dood. Mickey is het zoontje van Boudewijn en zijn vroegere schooljuf. In eerste instantie wil zijn vader niks van hem weten, maar later versterkt de band. Precies op dat moment slaat het noodlot toe en raakt Mickey in coma.

“Ik ben heel erg blij dat ik deze rol mag spelen”, vertelt hij enthousiast door de telefoon. Uiteraard kan hij uitleggen waarom. “Mensen hebben een gezellige avond, het maakt ze blij.” Het is dus simpelweg tof om voor een publiek te spelen en de bezoekers een mooie avond te bezorgen. Over zijn medespeler William Spaaij, die de hoofdrol van vader Boudewijn op zich neemt, is Jannes te spreken. “Hij zou een leuke vader zijn”, lacht hij.

In 2014 heeft Jannes weer speelbeurten. Vierentwintig in totaal. Vandaar dat hij zijn rol deelt met nog drie blonde jongens en dat hij ook alleen interviews geeft op een speeldag. Deze avond dus in Theaters Tilburg, waar de jonge Jannes aan zijn bekenden gaat laten zien wat hij kan.

(UITGAAN & VRIJE TIJD  |  22 december 2013   |   Door Maud Robberts, Dichtbijredacteur)

http://www.dichtbij.nl/tilburg/regionaal-nieuws/artikel/3286730/talent-jannes-10-voelt-geen-spanning-voor-thuiswedstrijd-met-de-kleine-blonde-dood.aspx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s