Julius de Vriens speelt Kurt Von Trapp in de musical Sound of music

Het is hem weer gelukt! De talentvolle 11 jarige leerling van de Heilig Hartschool, Julius de Vriend, heeft een rol weten te bemachtigen in de door Albert Verlinden Entertainment geproduceerde musical The sound of music. Hij mag Kurt Von Trapp spelen in diverse theater in Nederland.

julius de vriend bridget verbeek

In 2015 is het 50 jaar geleden dat de film The sound of music uitkwam met Julie Andrews in de hoofdrol. Omdat te vieren komt Albert Verlinden Entertainment in november met een nieuwe versie van deze musicalklassieker. Daags voor de première speelt Julius in theater De Parade in Den Bosch de laatste try-out. Reden genoeg om hem te vragen naar de weg die hij tot nu toe heeft afgelegd.

Julius is geen onbekende meer in deze wereld. Hij speelde in Joop van den Ende musical’s Droomvlucht, In Kramer Versus Kramer en had de rol van Pluk in Pluk van de Petteflet. Daarnaast weten diverse productiebedrijven hem te vinden voor het inspreken van stemmetjes in films, tv-series. De weg naar deze rol was pittig. Na de eerste auditie was het al een cadeautje als je verder mocht. Op de eerste auditie in Hilversum moesten we vooral zingen en ik was blij dat ik naar de tweede Ronde mocht. In Den Bosch moesten we eerst zingen en daarna dansen en samen met de andere kinderen die verder mochten heb ik in Amsterdam de zwaarste selectieronde gedaan.

We moesten daar zingen en dansen tegelijk en natuurlijk ook acteren. Er bleven 36 kinderen over die mochten op 28 mei naar de finale in Eindhoven, waar groepjes werden gevormd die do-re-mi moesten zingen. Op het einde moesten we in de juiste familieformatie op de trap gaan staan en Albert Verlinden zei op het eind: “Jullie zijn allemaal zo verschrikkelijk goed, dat we hebben besloten dat jullie allemaal door zijn!” Ik was echt heel erg blij zegt Julius, die geniet van het leven in de schijnwerpers.

julius de vriend

LEUK GROEPJE

Julius vertelt dat het ondanks alle drukte rondom the sound of music goed gaat op school. Hij zit nu in groep 8 en hoopt volgend jaar naar het Willem 2 college in Tilburg te gaan, omdat daar rekening wordt gehouden met de creatieve aspiraties van haar leerlingen. Dat hij geniet van alles rondom het musicalgebeuren Blijkt wel uit het feit dat zijn ogen beginnen te glinsteren als hij vertelt over het leuke groepje dat als Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Martha en Gretl samen met Vajèn van den Bosch, die Liesl von Trapp speelt op het toneel staat. “Het is heel gezellig samen. We zijn altijd ruim op tijd voor de voorstelling aanwezig om ons klaar te maken, samen de soundcheck te doen en te eten. Daarna is het wachten op het moment dat we op mogen, zegt Julius, die geniet van de mooie kleren. Het matrozenpakje is erg leuk en natuurlijk ook het mooie pak uit gordijnstof. ”

Hij kan nog wel even doorgaan, maar hij moet op tijd naar Den bosch. “Papa en mama staan altijd klaar om ervoor te zorgen dat ik niets vergeet. In mijn speciale Sound of music-tas gaat de badjas, met mijn naam erop, wat te eten en iets lekkers en dan brengen ze mij naar het theater. Daar wacht een kinderbegeleidster me op en na de voorstelling als we weer zijn afgeschminkt gaan we lekker naar huis.

Vandaag (donderdag 27 november) speelt Julius in Tilburg. Dat vind ik extra leuk want dan komen er lekker veel bekende”, zegt het jonge talent, dat het liefst speelt in volle zalen, tot besluit.

(Door: Jacqueline Schilders, 27 november 20114, Weekblad Dongen)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s