KOBE EN MARGAUX: DROMEN MET DE OGEN OPEN

Tot en met 9 maart kan je nog terecht in het Efteling Theater voor de sprookjesmusical ‘Klaas Vaak’. Daarin bezorgt de boosaardige heks Noxana alle sprookjesbosbewoners boze dromen. Ook Hans en Grietje worden geteisterd door nachtelijke visioenen waarin hun geliefde peperkoeken huisje opgetrokken blijkt uit… broccoli en spruitjes. Kobe Verdonck en Margaux Jacobs, die in één op de drie voorstellingen de rollen van Hans en Grietje vertolken, hebben gelukkig geen last van nachtmerries. Was hun ‘Klaas Vaak’-avontuur een droom, dan wilden ze wellicht nooit meer wakker worden. Wij ontmoetten hen vorig weekend tussen twee shows door.

Willen jullie met ons samenwerken? Dat kreeg de twaalfjarige Kobe Verdonck te horen na zijn auditie voor Klaas Vaak. “Ik was ongelooflijk blij en verrast”, vertelt Kobe ons. “Ik had nooit verwacht dat ik een rol in Nederland zou krijgen.” Nochtans bouwde Kobe in Vlaanderen al een stevig CV op. Zo’n drie jaar geleden stal hij de harten als Fagin-boefje in Oliver!, in 2012 speelde hij in de Clouseau-musical ‘Domino’ en niet zo lang daarna stond hij alweer op de planken in ‘Ben X’.

kobe verdonck

Voor de negenjarige Margaux Jacobs kwam haar casting voor ‘Klaas Vaak’ als een nog grotere verrassing: “Ik had nog nooit eerder in een musical gespeeld, maar had wel al een beetje ervaring opgedaan bij de musicalstages van Studio 100. Het is via die weg dat men bij mij terecht is gekomen voor deze rol.” En toch had het geen haar gescheeld of Kobe had aan de zijde van een andere Grietje gestaan. Aanvankelijk had Margaux immers geen auditie gedaan voor ‘Klaas Vaak’. Het Nederlandse meisje dat wél gecast was, liet echter verstek gaan om zich volledig te storten op ‘The Voice Kids’… en dus leek het de creatives wel een fijn idee om een Vlaams koppeltje te smeden. In Margaux vonden ze de perfecte match voor Kobe.

margaux jacobs

Kobe en Margaux zijn dus de enige twee Vlamingen in de cast. “In de voorstelling behouden we bewust ons Vlaams accent”, legt Margaux uit. “Dat biedt een leuk extraatje voor het publiek.” Kobe vindt het bijzonder leuk om achter de schermen taalspelletjes te spelen: “Als we arriveren, begroeten de Nederlandse begeleiders ons in het Vlaams, terwijl ik dan probeer om me een Hollands accent aan te meten. Best grappig!”

Dat de twee in hun nopjes zijn in het theater, blijkt al snel. “Het is heerlijk om hier in de Efteling op de planken te staan”, glundert Kobe. “De theaterzaal is knus en gezellig, echt hélemaal Efteling.” De setting doet inderdaad dromen, al is er jammer genoeg geen tijd om tussen twee shows door even het park binnen te glippen. “Het is niet de bedoeling dat we op zo’n dagen in de attracties gaan”, weet Margaux. “Maar ik ben hier vroeger wel vaker geweest. Vooral van ‘Droomvlucht’ geniet ik altijd met volle teugen!” Ook Kobe heeft al heel wat Eftelingbezoekjes achter de rug en heeft keitoffe herinneringen aan de houten achtbaan ‘Joris en de Draak’.

cobe verdonck margaux jacobs

Tijd om in de wachtrij te gaan staan is er dus niet, want in een musical spelen, dat is ook hard werken. Kobe: “We hebben ons zo’n anderhalve maand voorbereid op deze productie. Dat komt neer op veel repeteren, thuis het script instuderen en je danspasjes oefenen. Maar het blijft goed combineerbaar met school. We hebben bijvoorbeeld heel wat gerepeteerd in augustus en spelen ook vaak in het weekend. Bovendien zijn er drie vaste kindercasts, dus kunnen we afwisselen. Dat houdt natuurlijk ook in dat we voor elke show onze rol nog eens goed moeten opfrissen.” Voor Margaux werd het niet alleen een heel leuke, maar ook een bijzonder leerrijke ervaring. Zo kon ze haar theaterterminologie wat bijschaven: “Toen ik hieraan begon, wist ik bijvoorbeeld niet wat de coulissen waren. Zo’n dingen heb ik allemaal geleerd dankzij ‘Klaas Vaak’! Ook leer je hoe je moet reageren wanneer er iets misgaat of wanneer je je verspreekt. Blijven doorgaan is dan de boodschap!”

kobe margaux

Zowel voor Kobe als voor Margaux smaken deze belevenissen naar meer. Als we hen vragen of ze later musicalacteur willen worden, hoeven ze daar niet lang over na te denken. In welke producties ze ooit willen staan, weten ze nog niet, al is Margaux dol op ‘The Sound of Music’, terwijl Kobe een voorliefde heeft voor ‘Wicked’. Maar vooraleer ze aan een volgende productie beginnen te denken, volgen er eerst nog enkele voorstellingen van ‘Klaas Vaak’.

En toch… aan alle mooie dromen komt een eind en dus ook aan dit musicalavontuur van Kobe en Margaux. ‘Klaas Vaak’ is nog maar een goede maand te zien in het Efteling Theater. Op naar een volgende droom?

cast kobe margaux

http://mscl.be/2014/02/06/kobe-en-margaux-dromen-met-de-ogen-open/

Advertenties

2 reacties op “KOBE EN MARGAUX: DROMEN MET DE OGEN OPEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s