Jongerentheater Quint zoekt 40 ervaren en onervaren spelers voor De bende van rode Zora

INSCHRIJVING GESLOTEN
Voor de familievoorstelling De bende van rode Zora, die vanaf september 2014 te zien is, biedt Quint veertig jongeren van 12 tot 24 jaar uit de regio een kans om met elkaar een theatervoorstelling te maken. Daarbij zijn de jongeren, samen met een professioneel team, verantwoordelijk voor alle aspecten die horen bij het maken van een theatervoorstelling. De audities daarvoor, in de vorm van gratis workshops spel, zang en dans zijn in het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel op zondag 13 april  2014.
naamloos
De bende van rode Zora is een bewerking van het gelijknamige boek van Kurt Held. Een ontroerende en humoristische voorstelling over hoe in de steek gelaten kinderen er met elkaar het beste van maken en overleven. Gespeeld, gezongen en gedanst door 40 spelers van Jongerentheater Quint.
Senj in Kroatie, 1941. “Mijn vader is de beste violist van de hele Adriatische kust.” De twaalfjarige Branko heeft de liefste vader van de hele wereld.  Hij heeft hem pas vijf keer gezien. Als zijn moeder overlijdt, mag hij ook niet bij zijn oma blijven. “Als je honger hebt, ga je maar stelen”. Als Branko op de markt een vertrapte vis oppakt, belandt hij in de gevangenis. Maar dan verschijnt er een vrolijk gezicht met brutale, rode krullen daaromheen.
Vanaf 10 mei repeteren we in Capelle aan den IJssel 30 (weekend)dagen spel, dans en zang. De regie is in handen van Marnix Keeven, Renate de Jong maakt de choreografie en Robin van Hilten schrijft alle muziek. In september en oktober 2014 spelen we in drie theaters in totaal 15 voorstellingen. De bende van rode Zora zal te zien zijn in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, Theater de Tuyter in Krimpen aan den IJssel en Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas).  Naast de voorstellingen voor vrij publiek, worden In het kader van kunsteducatie voor zowel basisscholen als scholen voor voortgezet onderwijs  schoolvoorstellingen gespeeld.
De workshops zijn gratis. Kan jij rode Zora aan en ben je tussen 12 en 24 jaar, schrijf je dan  vóór 31 maart in via www.jongerentheaterquint.nl
Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder.
Advertenties
door jongmusicaltalent Geplaatst in Audities

2 reacties op “Jongerentheater Quint zoekt 40 ervaren en onervaren spelers voor De bende van rode Zora

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s