Audities Billy Elliot

INSCHRIJVING GESLOTEN

We organiseren tussen eind januari en maart 2014 audities in Amsterdam voor de verschillende kinderrollen. Het gaat er tijdens de audities niet om of een kind op hoog (dans) niveau geschoold is, maar of het talent heeft dat verder ontwikkeld kan worden op de Billy Elliot sCOOL. Persoonlijkheid, lef en doorzettingsvermogen zijn kenmerken waar we op letten in de eerste auditierondes.

Heb jij dans, zang en acteertalent dat je wilt ontwikkelen? Hou je van hard werken en uitdaging?. Schrijf je dan hier in voor de audities van Billy Elliot de musical!

be

Inschrijven

Algemene criteria voor de kinderrollen in de Musical Billy Elliot:

  • Jongens tussen de 9 en 13 jaar oud, maximale lengte 1,55 m. voor de rol van Billy, Michael en 1 kleine bijrol.
  • Meisjes tussen de 7 en 12 jaar oud, maximale lengte 1,55 m. voor de rollen van de 10 Balletmeisjes en Debby.
  • Alle kinderen zijn woonachtig in de Randstad of binnen redelijke reisafstand.
  • Kinderen beschikken over tenminste 15 speelbeurten (arbeidsdagen) in 2014 en zijn vanaf mei 2014 volledig beschikbaar voor lessen, repetities en optredens in 2014-2015.
  • Ouder(s)/verzorger(s) zijn bereid voor vervoer te zorgen van en naar de lessen, repetities en voorstellingen.

Meld je (uiterlijk 10 januari) aan met onderstaande gegevens en een duidelijke portretfoto door een mail te sturen naar castingkinderen@stage-entertainment.nl (t.a.v. N. de Smit).           Naam / Geslacht / Geboortedatum (d-m-j) / Geboorteplaats / Lengte /           Straat en huisnummer / Postcode / Woonplaats / Provincie /           Telefoonnr. / Mobielnr. / E-mailadres van de ouder(s)/verzorger(s)           Een duidelijke portretfoto als JPG in de bijlage (grootte ongeveer 1024×768)           Eventuele ervaring op dansgebied.

Indien je in aanmerking komt voor een auditie krijg je in januari bericht over de audities.

Kinderrollen

Billy Elliot De rol van Billy is een kinderhoofdrol van uitzonderlijk niveau op gebied van zowel zang als spel, maar hoofdzakelijk dans. De jongens die de rol zullen gaan spelen moeten de klassieke danstechniek (gaan) beheersen, maar daarnaast bijvoorbeeld ook leren tappen en acrobatisch zijn. Uiteraard moeten de jongens tevens voldoende zang- en spelmogelijkheden hebben om deze veeleisende rol te kunnen spelen. Een grote maar prachtige uitdaging dus!

Sinds oktober 2013 worden er al jongens getraind voor de rol van Billy op de Billy Elliot sCOOL. Het talent op de sCOOl wordt regelmatig aangevuld. De jongens die in aanmerking komen voor de de rol Billy volgen 3 keer per week lessen. De jongens krijgen onder andere les in klassiek, tap, acrobatiek en zang. Docenten van Joop van den Ende Theaterproducties zijn de jonge talenten reeds aan het trainen.

Michael         Michael, het vriendje van Billy, heeft een groot showdansnummer in de musical waarin getapt wordt. Hij moet kunnen dansen, zingen en acteren en daarnaast beschikken over een gezonde dosis humor.         De kinderen die gaan trainen voor de rol van Michael gaan 2 keer per week lessen volgen, op een weekenddag en een doordeweekse middag/avond. Deze jongens krijgen onder andere les in tapdans en zang.

De Balletmeisjes en Debbie Debbie heeft een belangrijke acteerrol, zij is de dochter van Billy’s dansdocente.         Daarnaast is er een kinderensemble van tien (ballet)meisjes die ook getraind moeten zijn in tap en klassieke dans en daarnaast kunnen zingen en acteren. Huidskleur en kledingmaat zijn niet van belang omdat de groep meisjes in de voorstelling een doorsnee van de samenleving moet vertegenwoordigen.         Afhankelijk van het dansniveau krijgen ook de uit de audities geselecteerde meisjes lessen in onder andere tapdans en zang op een weekenddag en/of een doordeweekse middag/avond.

Kleine bijrol voor een jongen         Deze jonge acteur van rond de 10-12 jaar speelt mee in een aantal scenes maar hoeft niet te dansen.

Inschrijven kan tot uiterlijk 10 januari 2014

Advertenties
door jongmusicaltalent Geplaatst in Audities

2 reacties op “Audities Billy Elliot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s