Hasse Simonsdochter van Jongerentheater Quint op longlist Amateur Musical Awards

De veertienjarige Krimpense Isha Ferdinandus maakt voor haar rol als de vrijgevochten Hasse, kans op de Amateur Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Marnix Keeven kreeg een vermelding voor Beste Regie.

isha ferdinandus

De familievoorstelling Hasse Simonsdochter naar het boek van Thea Beckman, staat hiermee twee keer op de longlist van de Amateur Musical Awards (AMA’s). De AMA’s worden voor het eerst uitgereikt op het Gala maandag 24 maart 2014 in het DLaMarTheater. Op de longlist staan per categorie maximaal tien personen/producties van de in totaal 63 aanmeldingen. Uit deze tien kiest vervolgens de nominatiecommissie maximaal vijf genomineerden. Hasse Simonsdochter, gespeeld, gezongen en gedanst door veertig jongeren uit de regio maakt  kans op twee awards.

Isha Ferdinandus: “Vet cool! en een enorme eer. Echt heel gaaf om bij de beste tien te horen!“

Marnix Keeven, regisseur reageerde blij verrast op het nieuws. “Het is een mooi compliment voor alle jongeren die keihard hebben gewerkt om met elkaar een mooie voorstelling te maken.  We doen dit voor en door jongeren en het is fantastisch om ruim 3000 schoolkinderen te zien genieten tijdens onze schoolvoorstellingen. Theatereducatie draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van onze spelers en aan die van onze jonge bezoekers.  Natuurlijk ben ik trots als ik in vier maanden tijd spelers zie groeien. Trots dat zij vervolgens 15 maal tijdens school- en vrije voorstellingen de bezoekers hun verhaal over brengen. Op toneel kan je alles zijn. Dat doet iets met je. Of je nu zelf speelt of in de zaal zit, er gebeurt iets. Ik vind het hartstikke leuk om stukken te maken en de reacties van anderen, ouders en familieleden te zien. Dat ze worden meegezogen worden in het verhaal, dat in feite altijd over henzelf gaat.” En over Isha: “Dat zij een vermelding krijgt dat snap ik. Ze verdient het om die award te winnen.”

Stichting Jongerentheater Quint wil ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren, gericht op de theaterkunst in het bijzonder. Quint ontwikkelt daarom theatervoorstellingen en betrekt jongeren bij al haar activiteiten. De vermelding van de theaterproductie Hasse Simonsdochter op de longlist van de AMA is een mooie pluim voor Jongerentheater Quint.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s