“ENTHOUSIASTE MENSEN GEZOCHT VOOR JANTJE DE MUSICAL!”

INSCHRIJVING GESLOTEN

Beste musicalacteurs/zangers,

Voor een nieuwe musical genaamd JANTJE zoeken we enthousiaste mensen (volwassenen én  kinderen/jongeren) die kunnen zingen en acteren!

De audities voor deze amateurproductie zullen plaatsvinden op zondag 24 november, in Rotterdam (in de buurt van Centraal Station). De repetities beginnen eind januari en zullen en voornamelijk op zondagen plaatsvinden (in Rotterdam).

Het optreden zal in mei of juni plaatsvinden in de grote zaal van theater Zuidplein, in Rotterdam. We gaan uit van ten minste één volle zaal!

HET VERHAAL VAN JANTJE (in een notendop)

“Het is December 1915 en de moeder van Jantje gaat dood vanwege gebrek aan voedsel. Wanneer de vader van Jantje wordt ontslagen bij zijn werk moet Jantje in een tehuis, bij zijn beste vriend Fibus wiens vader ook is ontslagen en bij Thijs, z’n ergste vijand. De tehuisbazin is heel erg streng en heeft een hekel aan Jantje en alle andere kinderen. Als Jantje te weten komt dat Fibus naar Engeland moet voor de nieuwe baan van zijn vader, is Jantje erg verdrietig. Nu is hij echt helemaal alleen. Dan ontdekt hij twee Engelse boeven. De twee mannen willen de banken in Rotterdam beroven. Jantje achtervolgt de twee. Uiteindelijk vindt hij ze en helpt hij ze, om zo geld voor zijn vader te krijgen. Maar hij wordt opgelicht en komt in de gevangenis terecht. Na een lange tijd gelooft de politie Jantje. De politie arresteert de twee boeven. Namens de politie krijgt Jantje een beloning. Wat zal ‘t zijn?”

DE ROLLEN

Volwassen cast:

– Vader van Fibus een man (aardig en dapper)

– Moeder van Fibus een aardige vrouw

– Vader van Jantje een hele aardige man (aardige uitstraling)

– Agent een ‘slappe’ agent (onnozele man, (optie = snor)           

– Mevr. Miep een strenge vrouw

– Jack een gemene schurk (slim, sluw)

– James een domme schurk

De kinder/jongeren cast: 

– Jantje een jongen van 11 à 15 jaar oud.

Roos een meisje van 11 à 15 jaar oud.

– Fibus een jongen van 13 à 15 jaar oud.

– Thijs een jongen van 13 à 14 jaar oud.

– Daan een jongen van 13 à 14 jaar oud.

Daarnaast zoeken we ook enthousiaste mensen voor in het ensemble.

WIL JE JE AANMELDEN VOOR DE AUDITIES?

Stuur een e-mail met je informatie en je podium ervaring naar jantjedemusical@live.nl.

Vermeld in het onderwerp: AUDITIE JANTJE. Voeg ook een goede foto van jezelf toe als je die hebt.
Voor de kinder-/jongeren rollen: vraag toestemming aan je ouders/verzorgers voordat je je aanmeldt!

Nog een belangrijk punt: Aan iedereen die uiteindelijk wordt aangenomen voor de productie vragen we een eenmalige spelersbijdrage van 50 euro. Hiervoor huren we straks de repetitieruimte en zorgen we voor wat te drinken e.d.. De audities zijn uiteraard gratis.

DE MENSEN ACHTER JANTJE

Emilio Moreno (15) is de schrijver, componist en regisseur van het stuk. Emilio heeft de rol van Kruimeltje gespeeld in de originele Rick Engelkes-productie en maakt met ‘Jantje – de musical’ zijn regiedebuut.

Wouter Klijnsmit (31) houdt zich onder andere bezig met de productie en promotie van de voorstelling. Wouter heeft in diverse amateurproducties gespeeld en is in het dagelijks leven ondernemer.

Marjolein Kruijt (24) ondersteunt Emilio en Wouter bij de audities en bij het begeleiden van de jeugdcast. Met haar achtergrond in het onderwijs en ervaring in het organiseren van evenementen is zij als helpende hand betrokken geraakt bij Jantje – de musical.

Daarnaast heeft Jantje een heleboel vriendjes en vriendinnetjes uit de theater- en musicalwereld. Zij ondersteunen het project allemaal op hun eigen manier. Denk aan financiën, orkestraties, kostuums, enz. Samen gaan we er iets moois van maken!

Jantje is nog wel altijd op zoek naar nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Als je iets zou willen betekenen voor het project dan horen we het graag! Het zou al enorm helpen als je deze oproep zou willen doorsturen aan mensen die het leuk vinden om hem te lezen :D.

Bekijk ook de Facebook-pagina, om op de hoogte te blijven van al het Jantje nieuws!  www.facebook.com/jantjedemusical

Tot snel!

Emilio

door jongmusicaltalent Geplaatst in Audities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s