Valentijn Avé & Elaine Hakkaart

‘Oliver in New York’  (FanWork) gaat 14 september a.s. in première!

Oliver in New York brengt het verhaal tot leven van de weesjongen in New York City die allemaal geluiden in zijn hoofd hoort. Hij is ervan overtuigd dat deze geluiden iets met zijn ouders te maken hebben, welke hij al zijn hele leven mist. Om zijn ouders te vinden, besluit hij de muziek te volgen. Een prachtig verhaal ontvouwt zich in zijn zoektocht, want lukt het Oliver om zijn ouders te vinden? Waar brengt zijn muzikale talent hem allemaal en kan Oliver uit de handen blijven van de leider van de bende straatmuzikanten, Conner? De show is geschikt voor de hele familie (vanaf 7 jaar). Deze moderne versie van het verhaal van Oliver mag u niet missen!

foto (2)

Valentijn Avé en Elaine Hakkaart spelen in  ‘Oliver in New York’  van FanWork) !

In december 2012 deden 450 jongeren uit heel Nederland auditie voor Oliver de musical. Slechts 30 jongeren tussen de 13 en 21 jaar werden geselecteerd. De cast van Oliver krijgt iedere week 6 uur les van bekenden uit het vak, zoals André van Hest (o.a. Ciske de Rat en Jesus Christ Superstar), Ruud van Overdijk (o.a. Zorro, We Will Rock You) en Regi Severins (o.a. Fame, Footloose, Grease). De lessen worden gegeven in de Dutch Studios in Amsterdam. Zaterdag 14 september is de première in het Fulcotheater in IJsselstein en er volgt een tour door Nederland. Valentijn speelt de rol van Oliver en Elaine wordt in de musical zijn soulmate Dena.

Poster Oliver in New York

Valentijn Avé
Valentijn begon op 7 jarige leeftijd met dansles; streetdance/hiphop en volgt van kleins af aan wekelijks musicalles bij FanWork.
Hij deed voor het eerst auditie voor de musical Mary Poppins en heeft op de Mary Poppins school de smaak voor musicals te pakken gekregen.
Daarna mocht hij de rol van “Diëgo” (kleine Zorro) spelen in de musical Zorro gevolgd door de rol van “Karel” in Dik Trom. In augustus 2013 speelde Valentijn de rol van (kleine) “Vincent” in de presentatie voor de musical Vincent van Gogh.

Vanaf september 2013 is hij te zien als “Oliver” in de musical Oliver in New York!
Valentijn droomt van een opleiding op de Frank Sanders Academy en hoopt later echt zijn beroep te kunnen maken van het musicalvak!

Valentijn vertelt dat hij auditie heeft gedaan voor de rol van Oliver en uiteindelijk door was naar de workshops en bij de laatste 5 jongens zat voor de eventuele hoofdrol van Oliver. Aan het einde van de workshops werd hij gebeld voor de uitslag, Valentijn was Oliver geworden…zooooo gaaf!!!
Ik heb al in een paar mooie musicals mogen spelen, maar een hoofdrol is mijn eerste keer, aldus Valentijn!
Het is een heel andere rol dan de andere rollen die ik heb gespeeld, maar dat is juist weer een uitdaging!
We hebben een hele hechte groep en het repeteren is iedere keer weer ontzettend leuk en gezellig met elkaar!
We hebben hard gewerkt en het wordt een hele mooie musical met prachtige liedjes!
Ik kan niet wachten tot we werkelijk op de planken staan, natuurlijk samen met mijn soulmate Elaine, wij delen dezelfde passie!!!

_MG_4567

Elaine Hakkaart
Elaine speelde haar eerste rol op zeven jarige leeftijd als kleine Eponine in Les Miserables. Toen had ze de smaak te pakken en volgden Sjakoo (Beeldenstorm) Joseph and the amazing technicolor dreamcoat (rol Mirjam), Mary Poppins (rol Jane), Annie (rol Duffy) en nu dus Dena in Oliver in New York . Elaine heeft al jaren les bij FanWork, waarvan de laatste anderhalf jaar in de talentclass.

Elaine vertelt dat ze na haar auditie naar de workshops mocht. Toen ik daarna hoorde dat ik echt in Oliver mee mocht spelen was ik zoo blij! En dan  ook nog eens één van de hoofdrollen krijgen! Het is echt een fantastische musical en de muziek is zo mooi. Het is ook bijzonder dat de musical zich helemaal afspeelt in deze tijd. In de musical wordt ik de soulmate van Oliver (Valentijn). We hebben het heel gezellig met de hele cast en zijn een hechte groep geworden.  De hele cast is echt geweldig, ik ben er trots op dat ik daar deel van uit mag maken.

Het is fantastisch om in deze musical mee te mogen spelen en het hele proces van het begin tot het einde mee te maken. De musical is geschreven door Wouter Blijleven en Rhody Matthijs. Vorig jaar ben ik naar Anastatia van FanWork wezen kijken en was verbaasd over het hoge niveau van de voorstelling. Daarna heb ik besloten om auditie te gaan doen voor de volgende productie en ben super blij dat ik nu in Oliver mag gaan spelen.

De voorstelling gaat touren door het land vanaf 14 september a.s. tot het einde van het jaar, voor meer informatie zie www.oliverinnewyork.nl. Daar staat ook alle informatie over het “Pay what you want systeem”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s