Nieke Bunschoten

nieke-bunschoten

Waar gaat het verhaal eigenlijk over

Het verhaal gaat over een jongen die Diego heet. Hij is op jonge leeftijd uit zijn geboorteland Californie vertrokken naar Spanje om daar een opleiding te gaan volgen. Maar uiteindelijk komt hij terecht bij een groep zigeuners waarmee hij op straat optredens doet. Ze zingen dansen en goochelen en hebben veel plezier met elkaar. Maar in zijn geboorteland hebben zo ondertussen grote problemen. Zijn broer Ramon heeft er voor gezorgd dat zijn vader spoorloos is verdwenen en hij zegt tegen het volk dat hij een ongeluk heeft gehad en dood is. Maar in werkelijkheid heeft hij hem vertopt op een geheime plek. En nu speelt hij de baas van hun dorp en is heel erg gemeen. Luisa, het jeugdvriendinnetje van Diego gaat op zoek naar hem om te vertellen wat er aan de hand is en hoopt dat hij terugkomt om zijn volk te redden uit de handen van zijn broer. Om zijn broer slim af te zijn verkleed hij zich als Zorro, de gemaskerde held. Ook Luisa weet dit niet en word stapel verliefd op deze vreemdeling. Maar ondertussen is ze dus gewoon verliefd op haar jeugdvriendje. Zorro weet zijn volk steeds te redden en komt zo uiteindelijk bij zijn vader terecht. Ramon komt er achter dat Zorro in werkelijkheid zijn kleine broertje Diego is en wordt heel erg kwaad en ze gaan vechten. Gelukkig wordt het gevecht gewonnen door Diego en zijn vader is weer terecht dus ja ze leven nog lang en gelukkig.

nieke bunschoten1

 

Hoe het begon

het begon met op zoek naar zorro ( dat is een soort wedstrijd ) er waren 11 kanidaten. EN TOEN KWAM DE FINALE tussen Tommie Roman en Ruud en TOMMIE won dus hij mocht Zorro spelen. en ik was voor Tommie dus ik was echt heel erg blij.

 

de audities

de eerste auditie was in Utrecht en dat was super spannend want er waren wel 500 meisjes en er werden er maar 10 uitgekozen. er waren 4 auditie rondes. na de 4de ronde zeiden ze niet meteen of je door was of niet daar moesten ze heel lang over nadenken ik kreeg een mailtje en daar stond in:                                        

gefeliciteerd jij mag in de musical Zorro spelen

 

de repetities

Ieder weekend ging ik met papa naar Amsterdam toe om daar te gaan oefenen. Daar leerde we ons liedje De dag komt en onze stukjes tekst. Het waren soms best wel langen dagen en moesten heel veel herhalen. Soms vond ik dat best wel vervelend en ik was dan als het weer klaar was ook wel erg moe. Eerst oefende we alleen met alle kinderen en later kwamen ook de grote mensen van de cast erbij en het werd steeds echter. Dit was wel heel erg leuk. Later mochten we in een echt theater oefenen met onze kleren van de show aan. Dit vond ik echt supergaaf. Het was wel goed dat we zoveel hebben geleerd want het was allemaal best wel moeilijk, steeds kleine stukjes doen was wel makkelijk maar nu moest je alles heel goed onthouden want het ging nu allemaal in een keer door. We waren helemaal klaar en alles ging erg goed en toen mochten we echt gaan optreden.

nieke bunschoten

 

De eerste keer

Ons eerste optreden was in het theater in Zoetermeer, ik had er heel veel zin in maar het was wel heel erg spannend. Mijn vader en moeder en mijn zusje en mijn tante kwamen kijken. Die vonden het ook heel erg spannend. Mama was steeds bang dat ik zou vallen over mijn jurk maar dat gebeurden gelukkig niet. Alles ging heel erg goed en ook Marijn en Quinten de jongens waarmee ik speelden deden het ook heel goed. Ik vond het gaaf dat er zoveel mensen naar ons gingen kijken. Eigenlijk zie je die mensen bijna niet zitten want in de zaal is het erg donker. Alleen de mensen die vooraan zitten die kun je zien. Mijn liedje die ik  ging zingen ging ook erg goed en ik hoorde na de show dat papa en mama een beetje moesten huilen, want ze waren heel erg trots op mij. Toen het was afgelopen was ik ook heel trots op mezelf. Ik kreeg mooie bleomen en kadootjes. Ik was wel heel erg moe maar kon nog niet goed slapen omdat het zo spannend was geweest.

nieke bunschoten3

 

Achter de schermen

Als we naar het theater gingen was het weer groot feest. We gingen eerst onze spullen in onze kleedkamer brengen en dan gingen we naar de kap en griem. We hoefden geen make up op. Maar ze gingen onze haren wel goed doen. Onder mijn haar deden ze dan het snoertje van de microfoon. en ik kreeg mooie schuifjes aan de zijkant. Als we daar klaar waren gingen we eten. We namen zelf ons eten en drinken mee. Soms ook wat extra lekkers zoals spekkoek en dan wilden ze allemaal een stukje. We aten met de kinderen en met het kinderteam. We moesten wel goed eten dus ze waren soms best wel even streng. Na het eten deden we soms nog even een spelletje en dan gingen we ons omkleden. Net voor de show begon gingen we allemaal bij elkaar staan en dan vertelde er iemand nog even wat en dan zeiden we met elkaar WAKKA WAKKA. Dit betekend iets van succes en veel plezier. En dan ging de show beginnen. Wij hoefden niet steeds op het podium te zijn en konden dan tussendoor ook spelletjes spelen. In een theater hadden we zelfs een voetbaltafel of een pingpongtafel. Dan speelde het kinderteam met ons en wij tegen elkaar. Soms deed ook Roman die soms ook Zorro mocht spelen mee. En Dennis die speelde ook mee, die was echt heel grapig. Tommie liet ons heel vaak schikken als we achter het podium stonden en dan moesten we wel gillen, ik denk dat de mensen dat soms wel gehoort hebben. Het kinderteam liep overal met ons mee en vertelde ons wanneer we het podium op moesten gaan.

nieke bunschoten4

 

Welke theaters

Ik heb in 5 theaters opgetreden, eigenlijk was het 4 maar ik mocht een keertje in Breda met 2 andere jongentjes spelen omdat dat meisje toen heel moe was en druk was met school. In Zoetermeer was de eerste keer. In Rotterdam zijn we heel veel geweest en gingen daar later nog een keer spelen en toen weer heel lang. 2 weken lang. In Gouda ben ik maar 2 keer geweest maar dat was wel leuk, dit was een veel kleiner theater. In Den Haag was het heel erg groot daar konden wel 2500 mensen zitten in de zaal en die zat ook echt heel erg vol. In Rotterdam vond ik het wel het leukste want dat kenden we heel erg goed omdat we daar zo veel kwamen.

 

Ditjes en datjes

We hebben heel veel leuke dingen mee gemaakt. Tommie en Michelle werden echt verliefd op elkaar en wij wisten dit al heel lang maar dit moest een geheimpje blijven. Ze hebben het zelf verteld op de televisie en toen mochten wij er ook over praten. In het begin van de show moest ik Tom Hofman een kus op zijn wang geven, dat was soms helemaal niet leuk want hij stonk soms uit zijn mond. Dan had hij knoflook gegeten of zijn tanden misschien niet gepoetst. Maar hij was wel heel erg aardig. De gitarist vond dat ik zo mooi kon zingen dat hij mij wilden opnemen mijn stem voor zijn mobieltje dan zou dat zijn beltoon worden, grappig he. Dennis was heel erg leuk die maakten steeds grapjes en die noemde ons kabouters, we mochten zelf een kabouternaam uitzoeken en zo ging hij je dan noemen. Ik was kabouter Nono omdat mijn hamster zo heete. Hij deed soms hele rare dingen hij vond het leuk om zijn vinger in mijn oor te doen op het podium. Met Quinten moest ik heel veel lachen op het podium maar dat mocht natuurlijk niet dat was soms best moeilijk. want het was zo leuk. Mijn lievelings actrice is Michelle want zij kan zo mooi zingen en heel goed acteren. Later wil ik net zo goed worden als haar. Ze was ook heel erg lief voor ons en zei tegen mij dat ik niet zo goed moest zingen omdat ze bang was dat ik nog beter zal worden als zij.

nieke bunschoten2

 

Nawoord:

Ik vond het heel erg leuk om dit werkstuk te maken want het was heel erg leuk om in Zorro te mogen spelen en  vertel ik er graag over. Ik vond het niet zo moeilijk om dit werkstuk te maken. Ik wist nog heel veel dus hoefde niets te zoeken. Ik hoop dat u het leuk vond om te lezen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s