Joep speelt in musical Pinokkio

De 14-jarige VWO-scholier Joep Hendrikx, die ook Kunst & Cultuur volgt op het Pleincollege Sint-Joris, speelt een dubbelrol in de musical Pinokkio. Ondanks dat Joep vorige week ziek werd en zijn stem het zelfs dreigt te begeven, wil hij dinsdag en woensdag persé van de partij zijn.

3_12vwbg01a4f

De groep strijkt dan neer in het Eindhovense Parktheater, waar drie voorstellingen worden gegeven. Nog elf voorstellingen zijn er te gaan voor Joep, die na twee spannende auditierondes werd uitverkoren om mee te mogen spelen in deze productie van Studio 100. En daar was Joep ‘superblij’ mee. Hij speelt met nog zeven kinderen samen met onder andere Kristel van K3 en Bill van Dijk. Volgens zijn moeder speelt Joep al toneel vanaf het moment dat hij kon lopen en praten en hij speelt al zeven jaar bij Theatergroep Kinderspel uit Waalre. Ook deed hij auditie voor Jesus Christ Superstar en mocht meespelen. Maar door alle drukte rond de voorstellingen van Pinokkio, heeft hij daar vanaf gezien. Echt nerveus is Joep niet voor de voorstellingen. “Voor de eerste voorstelling was ik dat wel”, vertelt hij, “maar als ik eenmaal op het toneel sta is het snel voorbij. We hebben de grootste lol”, lacht hij. Leuke bijkomstigheid is dat mensen hem al herkennen, omdat hij ook in de tv-serie ‘Op zoek naar Pinokkio-kids’ te zien was. In deze serie werd een groep kinderen, waaronder Joep, gevolgd vanaf het moment dat ze auditie deden tot aan de voorstelling. Ook voor de ouders van Joep zijn het hectische tijden. Zij fungeren vanaf oktober, tijdens de repetities in Schelle, bij Antwerpen, en de laatste weken in Amsterdam, als chauffeur.

De sprookjesmusical gaat over de houten pop Pinokkio die op zoek is naar een hart. Onderweg komt hij allerlei verleidingen tegen zoals het Circus en het adembenemende Luilekkerland. Kan hij die weerstaan en bovenal; liegt hij niet teveel? Want anders wordt zijn neus steeds langer. Als Ottavio speelt Joep één van de kinderen die Pinokkio uit de klas wegpest. Circusacts doet hij als Truffaldino, een circuskind. Dansen kan Joep inmiddels ook. “Het zijn eenvoudige dansen”, vindt hij.

(artikel 18 maart 2008)

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2008/maart/18/joep_speelt_in_musical_pinokkio

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s