Zeelse Emma (12) schittert in musical Shrek

De twaalfjarige Emma Malfliet is vanaf vandaag te zien in de musical Shrek, waar ze de kleine Fiona en kleine Beer mag vertolken.

emma malfliet

‘Plankenkoorts heb ik niet, maar meestal wel wat gezonde stress net voor de show’, glimlacht Emma, die al enkele musicalervaringen achter de kiezen heeft. Toen ze in het eerste leerjaar zat, deed ze al auditie voor de musical The Sound of Music.

‘En ze was een van de 24 kinderen die uiteindelijk meespeelden’, vertelt haar moeder Hella Van Mossevelde. Ook voor Oliver en Fiddler On the Roof werd de twaalfjarige geselecteerd. ‘Bij de musical Annie zat Emma bij de laatste zes voor de hoofdrol, maar is ze het uiteindelijk toch niet geworden’, legt Hella uit.

In de musical Shrek neemt Emma vanaf vandaag in de Antwerpse Stadsschouwburg de rollen van de jonge Fiona en kleine Beer voor haar rekening. ‘In een liedje mag ik een volledig stuk alleen zingen, de rest van de liedjes zing ik samen met andere acteurs’, vertelt Emma.

‘Shrek vind ik een erg grappige musical en film, dus ben ik blij dat ik hieraan mag meewerken.’

Op het podium staan ook Chris Van den Durpel en Ann Van den Broeck. ‘Erg leuk om hen te leren kennen’, laat Emma weten.

De tiener houdt van zingen, dansen en acteren en volgt daarvoor lessen bij de Zeelse dansschool Koreo Piko en dansschool ShaMoDo It! in Dendermonde. ‘Musical vind ik zo leuk omdat het allemaal gecombineerd wordt’, aldus Emma.

Emma mag waarschijnlijk binnenkort ook stemmen dubben voor de tv-zender Ketnet, maar ze blijft met beide voeten op de grond.

‘Mijn droom is om hier later zeker mee voort te doen, maar dat is nu. Misschien denk ik daar in de toekomst anders over.’

(artikel 23 maart 2013)
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130322_00514237

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s