Albert Verlinde Entertainment brengt met Annie pareltje de theaters in

Voor Theater aan de Parade te ‘s-Hertogenbosch ligt een grote rode loper. Het theater is omgebouwd tot een groot New York’s weeshuis en maakt zich klaar voor de grote première. Een groepje kleine meisjes staan de rode loper en de vloer nog te boenen en lijken opperst vrolijk te zijn. Toch is dit uiterst schijn. Het zware bestaan zijn ze meer dan zat. Het rode meisje, Annie genaamd, is er van overtuigd dat haar ouders haar komen ophalen uit het weeshuis. Of dat daadwerkelijk gebeurt zag ik op zaterdag 24 november 2012 tijdens de voorpremière van de musical Annie.

Zwaar bestaan

Nadat de musical Annie acht jaar geleden voor het laatst in de Nederlandse theaters stond brengt Albert Verlinde Entertainment de musical wederom in de Nederlandse (en Belgische) theaters in. De musical heeft een complete vernieuwing gehad en vertelt ons over het zware bestaan van weeskind Annie. Ze droomt er, samen met de andere kinderen uit het weeshuis van Miss Hannigan van om een wereld te hebben waarin ze alles hebben wat hun hartje begeert. Na een mislukte ontsnap poging hoopt ze alleen maar dat het morgen beter wordt, want morgen is er weer een nieuwe dag.

Foto: Marieke Verbeek

Pareltjes

Voor deze tour zijn er zes Annie’s gevonden via een televisie zoektocht. Vanavond stond Antoinet van Berkel onder de knalrode pruik te stralen. Vooral haar zang bezorgt menig mens dik het kippenvel. De gemene Miss Hannigan, beheerster van het weeshuis, werd gespeeld door Gerrie van der Klei. Samen met Joey Schalker (Haantje Hannigan) en Cindy Bell (Lily Waldorf) zijn ze een trio waar je met de minuut meer van gaat haten.

Miljardair Oliver Warbucks wordt gespeeld door Tony Neef. Hij beeld een een voorbeeldig vaderfiguur uit wie je als kind graag zou willen hebben. Zijn assistent wordt tamelijk voortreffelijk gespeeld door Maike Boerdam. Naast Annie en de volwassen cast zijn er eveneens vijf kinderen op het podium te zien. Deze vijf aanstormende talenten zijn stuk voor stuk pareltjes. Tony Neef vertelt na afloop zelfs dat de jongste nog maar acht jaar oud is!

Morgen

De cast is uitermate enthousiast. Hoewel morgen de première van deze musical is, spat het enthousiasme nu al van het podium af. De zang is enorm pakkend, evenals het verhaal. Ook het decor ziet er erg mooi uit. De scènes worden onder andere afgewisseld door een vierdelige wand die uit elkaar gehaald kan worden. Door een rolgordijn te openen kan een setting veranderd worden. Ook is het gigantische huis van Oliver Warbucks prachtig aangekleed met grote schilderijen (onder andere de Mona Lisa) en in het midden een grote prachtige kroonluchter. Om de kerstsfeer wat aan te kleden op het podium staat er aan beiden kanten een gigantische kerstboom.

De cast is helemaal klaar voor de première en Albert Verlinde Entertainment kan er zeker van zijn dat ze naast hit-musical ‘Shrek’ eveneens een hit de Nederlandse én Belgische theaters in sturen. Annie is nog tot en met mei 2013 te zien in in verschillende theaters door heel het land heen.

(artikel 25 november 2012)

http://www.jeffreytork.nl/?p=598

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s