Apeldoornse jochies sterren in Shrek

APELDOORN – Davy Gomez en Viggo de Koning, twee achtjarige jongens uit Apeldoorn, spelen een prominente rol in de musical Shrek.

Het RAI Theater in Amsterdam is het decor van de productie van Albert Verlinde. In totaal kruipen zes jongens in de huid van de kleine Shrek.
Met name de uitverkiezing van Viggo de Koning is verrassend. Zijn vader Marco de Koning (ex-Orpheus) mag dan als pr-medewerker helemaal thuis zijn in het musicalwereldje, zijn zoon had tot voor kort meer aandacht voor Lego dan voor dansen, acteren en zingen.
Ook achter het schaakbord stond Viggo zijn mannetje, maar de stukken staan nu even in de ijskast, want hij staat voor twaalf afleveringen van Shrek genoteerd na een uiterst geslaagde auditiereeks.

Hij heeft inmiddels twee try-outs achter de rug en heeft de smaak dusdanig te pakken dat hij binnenkort in Apeldoorn zijn opwachting wil maken bij een opleiding van Tim Koldenhof Producties.
Davy Gomez daarentegen danste en zong al voordat hij zich op de basisschool meldde. Hij is dan ook heel erg in zijn nopjes nu hij dertien keer de kleine Shrek mag spelen. En wie weet zit er voor hem (net als voor Viggo) na 6 januari nog meer in het vat.

Davy was al eens actief bij STA, maar haakte af omdat hij zich niet zo thuis voelde in z’n groepje. Maar hij is vast van plan om na Shrek zich verder op de Apeldoornse theaterschool te bekwamen.
Het manneke deed al een paar keer een gooi naar een andere rol, maar viste bij audities van Dik Trom en Daddy Cool net achter het net. Vandaar dat hij door het dolle heen was toen het met Shrek wel lukte. Sterker nog, regisseur Eddy Habbema vond hem sterk genoeg voor de première van komende zondag.
Beide jongens komen met hetzelfde commentaar op de vraag hoe ze het vinden om in een theater te staan waarin plaats is voor 1.500 mensen: ,,Cool, cool, cool.”

(artikel 2 november 2012)

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/11967269/Apeldoornse-jochies-sterren-in-Shrek.ece

Advertenties

2 reacties op “Apeldoornse jochies sterren in Shrek

  1. Hello there, I discovered your website by the use of Google while looking for a related subject, your web site came up, it seems good. I have bookmarked it in my google bookmarks. ddbkdabbbcdd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s