Het verhaal van de postulante Maria die als gouvernante gaat werken voor de zeven kinderen van kapitein Von Trapp is een van de bekendste films en musicals. Ook dit jaar is The Sound of Music weer te zien in Nederlandse theaters. De Boxtelse Lynn van Dillen (10) is vanaf april te zien als Brigitta von Trapp in de Nederlandse bewerking van de musical.

De tienjarige leerlinge van de Angelaschool speelde in 2008 en 2009 de rol van Cootje in de musical Ciske de Rat. Daarna volgde in november, december en januari The Sound of Music in het theater van attractiepark de Efteling. En uiteindelijk werd Lynn gekozen om mee te doen aan The Sound of Music on tour. ,,Ik heb al eerder een keer auditie gedaan voor The Sound of Music, maar toen werd ik afgewezen”, vertelt Lynn. ,,In september 2009 deed ik weer auditie en werd ik wel aangenomen.” En dat terwijl Lynn de film vooraf helemaal niet kende.

De rol van Brigitta is een leuke rol om te spelen, vindt Lynn. ,, Brigitta is een meisje dat alles zegt wat ze denkt en dat is leuk. Ook is het de grootste kinderrol; ik heb veel tekst en sta vaak op het podium.” Hoewel Cootje ook leuk was om te doen, speelt Lynn liever Brigitta. ,,In Ciske de Rat had ik geen tekst en hoefde ik niet solo te zingen, nu is dat wel zo. En in The Sound of Music zijn de kostuums erg mooi.”

CARRÉ

The Sound of Music on tour is vanaf 14 april in verschillende Nederlandse theaters te zien. De musical staat onder andere in Apeldoorn, Breda, Groningen, Amsterdam en Rotterdam. In de hoofdstad mag Lynn optreden in koninklijk theater Carré. Hoewel dat de Boxtelse nog niet zoveel zegt, is haar moeder onder de indruk. ,,Je dochter in Carré, dat is natuurlijk prachtig”, zegt Christel Kloks. ,,Ik vond het al heel stoer toen ze in Scheveningen stond als Cootje, maar Carré is echt heel bijzonder.”

Tijdens de musical Ciske de Rat miste Lynn regelmatig lesuren op school. ,,Deze keer is dat niet zo omdat de meeste repetities in het weekeinde zijn”, legt Lynn uit. ,,Als we straks gaan touren zal dat wel veranderen, zeker als ik in Groningen moet spelen want dat is erg ver weg.” De ambities van de Boxtelse houden niet op bij de rol van Brigitta. ,,Ik zou graag actrice willen worden”, zegt de tienjarige. ,,Ik vind acteren erg leuk om te doen en ik hoop dat ik daar mijn beroep van kan maken. Het is super om dit allemaal mee te maken.”

http://www.brabantscentrum.nl/oud_archief_2010/nieuws/1009_lynn.htm

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s