Udense Judith in musical 'Annie'

UDEN – In mooie kleren zal ze straks niet op de planken van Markant staan. “En ik hoef mijn haar ook niet goed te doen”, lacht Judith van der Wijst. Ze speelt namelijk een weeskind, maar wel in de landelijke musical Annie!

Judith (12) heeft de rol gekregen van Tessie, een weeskind dat een beetje in dubio zit, vertelt de Udense: “Ze wil stoer zijn, maar ook lief. Ik heb best wel veel tekst.”
Een script heeft Judith nog niet gezien. Het nieuws is ook nog vers meteen na de laatste auditieronde in Kerkrade die al geen auditie meer was, want alle 36 meisjes kregen te horen dat ze een rol hadden.
Tijdens de tournee door Nederland die ruim honderd voorstellingen bedraagt, zijn er zes Annies en ook zes teams van vijf weeskinderen. Dat betekent dat Judith een kleine twintig keer in de beroemde musical mag spelen. Vooral in het zuiden van het land, want haar ouders moeten rijden. “Dat was ook een van de eisen”, vertelt Judith. “Je ouders moeten bereid zijn minimaal 15 keer te rijden in 2012 en in 2013.”
Eén keer zal dat ritje met de fiets gemaakt kunnen worden, want Annie komt ook naar Markant. In april staat de musical twee keer in Uden, al zal Judith dan slechts één keer mogen meedoen, zo is uit de regels van de arbeidsinspectie al duidelijk geworden.

MiK
Judith heeft volgt al jarenlang lessen bij het MiK op het gebied van dans, toneel en musical.
“Mijn musicaljuf heeft toen een keer gezegd dat er audities kwamen en een andere jongen liet me de site zien.” Nog net voor de sluiting schreef Judith in en met succes. Ze heeft natuurlijk al vaker op het toneel gestaan. “Ik vond haar dan een heel ander meisje”, vertelt haar moeder. “En ze stond altijd zó te genieten op het podium.” Optreden in de musical, zal echter nog een paar maanden duren. Na de grote vakantie begint het repeteren en in november is de première. Judith heeft er zin in: “Het lijkt me heel leuk!”

(artikel 23 juni 2012)

http://uden.kliknieuws.nl/nieuws/142966/udense-judith-in-musical-annie

Advertenties

Eén reactie op “Udense Judith in musical 'Annie'

  1. juutje vriendinnetje na al die keer dat we op dat kleine podium hebben gestaan sta jij nu op het grote podium. ik kijk er naar uit om annie in markant te gaan kijken.
    love you tessie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s