Antoinet wordt Annie

Annie is een feelgood musical. Wie valt niet voor het meisje met de bos rode krullen dat ontsnapt uit het weeshuis van de verschrikkelijke miss Hannigan en een nieuw tehuis vindt bij miljonair Oliver Warbucks. In Gaia-Zoo in Kerkrade was gisteren de finale van de auditiewedstrijd voor Annie de musical.

Als de zes meisjes, die weesmeisje Tessy gaan spelen, zijn voorgesteld neemt de spanning bij Joyce en Jan-Pieter, de ouders van Antoinet van Berkel, zichtbaar toe. Joyce zit op het puntje van haar stoel in het theater van GaiaZoo in Kerkrade. Want nu is het moment aangebroken dat de zes meiden naar voren worden gehaald die de hoofdrol in Annie de musical gaan spelen. Een kwartier geleden heeft ze de hoop uitgesproken dat Antoinet de rol van Annie krijgt. Dat zou haar dochter hartstikke leuk vinden, maar zij nog veel meer. “Want het doet je toch wel wat, al dat applaus voor je dochter.” Antoinet is geen groentje meer in musicalland. Ze heeft al op het podium gestaan in Ciske de Rat en anderhalf jaar geleden nog in  Mary Poppins. En de elfjarige Antoinet kan het er rustig bij doen naast haar gymnasiumstudie. “Ze heeft een jaartje overgeslagen. Ze is heel pienter”, zegt haar moeder. Antoinet is gisteren al om acht uur vertrokken vanuit Voorschoten in Zuid-Holland om samen met 35 andere meiden in Kerkrade aan te treden in de finale van de auditiewedstrijd voor een hoofd- of bijrol als een van de weesmeisjes in Annie de musical. De spanning stijgt als de jury na haar beraad weer de zaal betreedt. Je kunt immers nog altijd afvallen…

Wat de meiden en hun vaak nog nerveuzere ouders echter niet weten is dat Albert Verlinden Entertainment besloten heeft alle 36 meisjes, in de leeftijd variërend tussen bijna 7 en 14, een rol te geven in de musical die op 25 november in Den Bosch in première gaat. Wel zo handig. Op die manier ben je ‘voorzien’ van zes Annies, twee voor elk deel van Nederland (noord, midden en zuid) dat je gaat bestrijken. De andere dertig meisjes krijgen allen de rol van een van de weesmeisjes.

Als Antoinet naar voren geroepen wordt, weet haar moeder het al bijna zeker: Antoinet wordt Annie. En zo is het dan ook. “Yeah”, juicht haar moeder. “Fantastisch. In mijn jeugd was er zoiets niet. Ik kwam niet verder dan het kerkkoor.” Dat de musical zes Annies nodig heeft, is logisch gezien het voor een reizende musical best wel hoge aantal boekingen, legt Wendy Verhappen van Albert Verlinden Entertainment uit. Want ieder Annie mag van de arbeidsinspectie maar maximaal 24 optredens per jaar doen. En Annie de musical is al 150 keer geboekt. Oorspronkelijk hadden zich elfhonderd meisjes aangemeld. Daarvan werden er 800 geselecteerd. Op leeftijd en lengte. Want Annie mag niet meer dan 1,55 meter meten. Rood haar hoefte ze niet te hebben. Maar langer dan 1,55 kan echt niet. “We hebben wel eens eerder bij The sound of music een meisje dat tijdens de tournee begon te groeien uit de cast moeten halen. Dat was sneu, ook voor de ouders”, legt Verhappen uit. De 36 meisjes hebben drie voorronden overleefd. Eerste ronde: wie niet kon zingen viel af. Tweede ronde: wie niet kon dansen ook. In de derde voorronde ging ook om het spelen. Er zijn onder de 36 overgebleven kandidaten geen Limburgse meiden. “Het was vaak net niet”, zegt WEndy Verhappen. Maar dat geldt ook voor Groningen. Vanaf september gaan ze repeteren voor de musical. De ouders worden geacht hun dochters naar de repetities en voorstellingen te brengen. Joyce: “Dat zijn we gewend”

(artikel 4 juni 2012)

Bron: De Limburger

Advertenties

2 reacties op “Antoinet wordt Annie

  1. heee,
    antoinet had toch een rol in hazes?
    die gaat ze nu zeker niet meer doen?
    hoe doen ze dat dan? gaan ze iemand anders die auditie van hazes had gedaan casten voor hazes dan?
    xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s