Met de rol Keesie komt een droom voor Manouk Pheifer uit

VLAARDINGEN – “Zij kon eerder zingen dan praten”, zegt moeder Jennifer Pheifer over haar dochter Manouk, die uitgekozen is om over een paar maanden te schitteren als Keesie in de musical Kruimeltje.

De pas achtjarige Vlaardingse weet al precies wat zij later wil worden. “Musicalster”, zegt Manouk Pheifer zonder te aarzelen. Het zingen en dansen deed zij al heel jong. “Toen ik vier jaar was zong en danste ik de hele dag en dat vond ik eigenlijk wel erg leuk”, aldus Manouk Pheifer, die al snel om zich heen keek om ergens haar talenten te tonen. Dat was, ondanks haar jeugdige leeftijd niet gemakkelijk. “In de Efteling werd ik afgewezen voor een rol in de musical Droomvlucht. Het dansen ging daar niet zo goed.”
De Vlaardingse liet zich echter niet uit het veld slaan door deze teleurstelling. De audities voor de rol van Keesie in de musical Kruimeltje, geproduceerd door Rick Engelkes, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden, verliepen beter. “Ik werd daarvoor gekozen en dat was toch wel een geweldig moment”, weet Manouk Pheifer zich nog goed te herinneren. “Ik kon wel een gat in de lucht springen. Die rol wilde ik graag.” Er waren niet minder dan honderd kandidaten voor de rol van Keesie en zes daarvan werden er uitgekozen, waaronder de spontane Vlaardingse. Inmiddels zijn de repetities begonnen en staat de musicalster in spe drukke tijden te wachten.
“Het is hard werken om de rol van Keesie, het vriendinnetje van Kruimeltje, ingestudeerd te krijgen en op 6 oktober moet alles rond zijn, want dan is de première in Oss”, blikt de leerling uit groep vijf van de basisschool De Schakel in de Westwijk alvast vooruit. Moeder Jennifer vindt het een prettig gevoel, dat zij van de school alle medewerking krijgt om Manouk aan deze musical te laten meedoen. “Het zal natuurlijk weleens voorkomen, dat zij of eerder weg moet van school of na een voorstelling in het land, de dag later wat mag uitslapen. Daar zijn goede afspraken over gemaakt.” Voor Jennifer Pheifer blijft het echter belangrijk, dat zolang Manouk er plezier in heeft en de resultaten op school goed blijven, zij deze droomrol mag spelen. Manouk Pheifer zelf is vastberaden een goed resultaat neer te zetten. Naast de repetities voor Kruimeltje is de Vlaardingse ook inmiddels actief op de muziekschool Opmaat, waar gewerkt wordt aan de musical Peter Pan en gaat zij binnenkort op zangles. Ook voor vader en moeder Pheifer worden het drukke tijden. “Dat zijn het eigenlijk al. Manouk moet natuurlijk met de auto naar de repetities gebracht worden, en straks als de geplande twintig voorstellingen gaan plaatsvinden, dan zal er ook gereden moeten worden, maar wij doen het met plezier.”

(artikel 17 augustus 2011)

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2011/augustus/17/met_de_rol_keesie_komt_een_droom_voor_manouk_pheif

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s