Schijndelse Kurt Von Trapp

Tussen de voorstellingen door snel even tijd voor een interview. Net als een echte ster, want de volgende voorstelling begint weer om 19.00 uur. Veel zijn er jaloers op de twaalfjarige Thijs Paauw. Ongeveer dertig keer mag de Schijndelse Thijs de rol van Kurt vertolken in de musical The Sound of Music in het Theater de Efteling in Kaatsheuvel.

Thijs heeft een druk leventje, maar dat bevalt hem prima. Naast de rol van Kurt in de musical The Sound of Music is Thijs ook actief in Schijndel. Hij zit al 3 jaar bij het Brabants Muziek Theater (BMT) en daar vertolkt hij ook een van de hoofdrollen in de musical De poort van Kasjgar. En of Thijs het nog niet druk genoeg heeft, speelt hij in de schoolmusical van het Gymnasium Bernrode in Heeswijk. “Ik zit in de brugklas, maar kan het allemaal wel goed combineren. Ik haal nog steeds goede cijfers”, vertelt Thijs. Dat Thijs talent heeft is inmiddels duidelijk. “Bij het BMT zagen ze natuurlijk wel mijn talent”, geeft Thijs bescheiden toe. Hij zag de advertentie in de krant staan, maar twijfelde enorm. “Ik vond het allemaal wel eng, grote musical, audities.” Toen Thijs het reclamespotje op tv zag over de laatste kans om met een auditie mee te doen, heeft hij toch de knoop doorgehakt. 2000 kinderen deden auditie voor de musical. Er waren 4 rondes en bij de laatste ronde kwam Albert Verlinde kijken. Uiteindelijk zijn er 9 groepen van 6 kinderen gekozen. Thijs speelt nu een van de grotere rollen van de kinderen en hij vindt het superleuk. “Het is nog steeds spannend voordat je het toneel op moet, maar de knikkende knieën zijn iets minder”, aldus Thijs. De leukste scène vindt Thijs op het bed met de Maria als het onweert. Voor, na en tijdens de voorstelling is er begeleiding voor de kinderen. Twee uur van te voren soundchecken alle kinderen. Kleren aan en het haar wordt gedaan en klaar voor de volgende voorstelling.

Nonnen kwamen vanuit alle hoeken van de zaal, zware kerkbellen klonken, moederoverste maakt haar eerste noot en de musical The Sound of Music was begonnen. Een grootse familiemusical dat is het zeker. De stoelverhogers waren niet aan te slepen. Toch doodstil en geconcentreerd keek een goed gevulde zaal naar de oude klassieker. Een verhaal dat iedereen kent. Maria Rainer vertrekt uit het klooster om als kindermeisje bij de bekende familie Von Trapp te werken. Ze wordt verliefd op de kapitein en trouwt met hem. De Oostenrijkse familie weigert zich aan te sluiten bij het Duitse regime en vlucht de bergen in. Aan het eind een daverend applaus en iedereen kon nog even gezellig dansen op de liedjes do-re-mi en de boer en de boerin. Door een sublieme actie van de Schijndelse Thijs Paauw (Kurt) kon het publiek wel lachen. Hij stootte namelijk twee keer bijna een vaas om, waarbij hij moeite had om zelf niet in de lach te schieten.

(artikel 24 februari 2009)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s