Mischa van Zomeren blijft bij Noortje Herlaar in Mary Poppins

Maasland – Een echte theaterrol in Ciske de Rat met Danny de Munck, een grote rol aan de zijde van Noortje Herlaar in de nog lopende musical Mary Poppins en een rol in een nog in productie te nemen speelfilm voor de jeugd. Mischa van Zomeren is pas tien jaar oud, woont in Maasland waar hij op De Schutse in groep zes zit. Naast het volgen van de lessen op school heeft hij inmiddels al enkele leuke optredens als een echte acteur in kinderrollen in bekende musicals op zijn naam staan. ,,Ik wil hier wel mee door gaan, weet Mischa. ,,Ik vind het heel leuk, ik denk dat ik wel acteur wil worden.

Als je tien jaar bent valt het niet mee om nu al aan te geven wat je later zou willen worden. Zo geldt dat ook voor Mischa van Zomeren. Eerst dirigent, dan architect of archeoloog, maar waarschijnlijk toch liever acteur. Hij somt een uiteenlopende verscheidenheid aan beroepen op, maar die van acteur komt nadrukkelijk boven drijven.

De piepjonge acteur heeft er eerst aan de zijde van Danny de Munck in Ciske de Rat en vervolgens aan de zijde van de tegenwoordig in Amsterdam wonende Maassluise Noortje Herlaar in de musical Mary Poppins, al een reeks uitvoeringen opzitten. In Mary Poppins al 23 keer, in het Circustheater in Scheveningen, en daar komt nog een tweede serie bij. Met Noortje en Mischa zijn Maassluis en Maasland in de musical goed vertegenwoordigd. Omdat het optreden hem als zoonlief Michael van de familie Banks heel goed af gaat, is Mischa voor een tweede serie van nog eens tien uitvoeringen geselecteerd.

Een heroptreden in een bepaalde rol gaat in een musical van een bedrijf als Joop van den Ende Theaterproducties niet zomaar. Mischa moest daar opnieuw een (kleine) auditie voor doen. Niet vanwege zijn talenten om die rol te kunnen spelen, dat had hij al genoeg laten zien.

Er wordt bij een heroptreden van kinderen gekeken of ze niet teveel zijn gegroeid en of hun stem nog hetzelfde klinkt. Dat zat bij Mischa allemaal wel goed, dus begint hij deze zaterdag aan zijn tweede serie optredens in Mary Poppins. Een uitverkiezing waar hij best een beetje trots op is. ,,Ik vind het heel leuk dat ik ook voor een tweede serie ben gekozen, zegt de jonge musicalster in spe. ,,Ik heb er nog lang niet genoeg van. Het betekent dat ik het in de eerste serie toch goed heb gedaan, zo lacht hij.

Nanny
Mischa, zoon van Larissa en Gerard van Zomeren, is één van de zes jongens die voor de rol van Michael Banks speelt, zoals er ook zes meisjes voor de rol van zijn zusje Jane zijn uitverkoren. Eefje Paddenburg uit Noordwijk is het zusje dat bij Mischa in de cast zit. Mary Poppins, gespeeld door Noortje Herlaar of haar vaste vervangster Sophie Veldhuizen, is de kleurrijke nanny, de kinderjuffrouw van de familie Banks. Ze beschikt over opmerkelijke talenten. In haar bijzijn verandert iedere taak of gebeurtenis in en wonderlijk avontuur voor het hele gezin. Zij verschijnt en verdwijnt op onnavolgbare wijze me haar vliegende paralu en een betoverende reistas vol spectaculaire verrassingen. Met haar uitbundige levensvreugde laat zij de familie Banks en de toeschouwers zien, dat het geluk dat je met elkaar deelt in de gewoonste dingen is te vinden.

Selectie
Een groot aandeel in de musical is er weggelegd voor de twee kinderen die Jane en Michael Banks spelen, zoals Mischa van Zomeren en Eefje Paddenburg dat in één cast zijn en hun collegaatjes, waaronder nog een jonge Jane uit de regio, de 11-jarige Nicole van Dorp uit De Lier. Het zijn best grote rollen voor de de jonge acteurs, want zij hebben van alle castleden zo ongeveer ook de meeste speelminuten. De twee selecties voor de rol van Michael Banks gingen Mischa van Zomeren goed af. Hij zat goed met zijn leeftijd en lengte, is heel muzikaal, heeft zang-, acteer- en danstalent, zit ook op pianoles en woont in de Randstad. Er kwam nog heel wat meer voor kijken om de rol te krijgen. De uit de audities gekozen kinderen moesten een aantal maanden op zaterdag naar de Mary Poppins School in Scheveningen. Hierna bepaalde het kinderteam of ze auditie mochten doen voor de rol van Michael Banks, waaruit Mischa als één van de zes Michael’s werd gekozen.

Plezier
Het acteren gaat hem goed af, hij vindt het heel erg leuk. En, niet onbelangrijk, hij heeft geen enkele schroom om het te doen. ,,Ik ben niet bang om op te treden, lacht hij. ,,Ik vind het enger om voor een paar bekenden op te treden dan voor een volle zaal.
Zaterdag gaat Mischa weer met plezier aan de slag, heeft hij als Michael Banks tot begin mei weer een tweede naam. Wat het optreden met de verschillende acteurs in de musical betreft, maakt het Mischa niet uit wie er spelen. ,,Ze doen het allemaal even leuk, de een heeft meer de lachers op zijn hand dan de ander. Maar wat de rol van de kinderjuffrouw betreft heeft Mischa wel een speciaal gevoel als hij met Noortje op het podium staat. De musical is nog tot en met augustus in het Circustheater te zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s