Kurt von Trapp (12)woont in Bruchterveld

BRUCHTERVELD – Mauro Casarini uit Bruchterveld heeft op twaalfjarige leeftijd al een curriculum vitae opgebouwd waar veel oudere artiesten jaloers op zijn.
Hij is Kurt von Trapp in de musical Sound of Music, is regelmatig te zien in Goede Tijden Slechte Tijden als de jonge Ludo Sanders en speelt in de politieserie Flikken Maastricht. Naast het talent van de jonge Bruchtervelder zijn twee duidelijke redenen aan te wijzen voor zijn snelle opmars in de showbusinesswereld: het thuisfront en de Avereester Kunstkring.De naam van Casarini dook een jaar geleden in deze krant op. Hij deed auditie voor masterclasses van de Avereester Kunstkring. “Je moet stiller staan en ons wel aankijken. Je blijft net iets te veel bij jezelf”, vond toen professioneel musicalzanger Albert Kamphuis uit Groningen. Mauro mocht de masterclasses volgen. Een jaar later gaat hij regelmatig op en neer naar de Efteling in Kaatsheuvel, voor de rol in de Sound of Music. “Het was een roerig jaar”, zegt zijn moeder Miranda van Leeuwen. “Mauro vond het een geweldige ervaring om te leren van Kamphuis. Hij deed opnieuw auditie voor de musical Ciske, maar men was bij deze productie bang dat hij te groot zou zijn als hij moest gaan optreden. Wel zag men de enorme groei, die hij zangtechnisch heeft gemaakt.”

In maart deed het talent auditie voor de Sound of Music. Na drie ronden werd hij gekozen als een van de kinderen, die Kurt von Trapp speelt. De zomer stond in het teken van de musical, waarbij Mauro steeds naar Tilburg en Amsterdam reisde om te oefenen. Sinds vorige maand is de Efteling de thuisbasis voor de productie. “We reizen op en neer. We gaan om twee uur ’s middags weg en komen om een uur ’s nachts thuis. Mauro krijgt dan de eerste twee uur vrij van school (Vechtdal College in Hardenberg). Uren, die hij later weer inhaalt”, zegt Van Leeuwen. Ze geeft aan dat deze ritten tijd en geld kosten. Waarom heeft het gezin dit ervoor over? “Andere ouders besteden veel tijd aan de sport van hun kinderen. Mauro wil dit graag en heeft talent. We investeren in zijn toekomst. Hij wil vanaf z’n vierde graag die wereld in, het liefst op het podium. Hij leeft als hij op een podium staat. Zijn ogen beginnen te glinsteren en hij wordt een andere persoonlijkheid. Een podiumbeest, is hij ook wel genoemd. Tijdens een auditie vroegen mensen waar we dit kind zo lang verstopt hadden.”

Kamphuis is nu zangcoach en klankbord voor Mauro, die binnenkort auditie doet voor musical Jozef van Joop van den Ende. Via een castingbureau kreeg hij de rol van de jonge Ludo Sanders in de soapserie GTST. De opnames worden in diverse afleveringen gebruikt als het personage een jeugdtrauma wil verwerken. “Ze zochten een jongen met een bepaalde blik in de ogen en een Italiaanse uitstraling. De naam Mauro Casarini komt dan van pas”, lacht Van Leeuwen. “We weten niet hoe de mensen van Flikken bij hem zijn gekomen, maar hij heeft een gastrol. De uitzending is 13 oktober om 22.00 uur op Nederland 1.”

(artikel 2 oktober 2008)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s