Hoofddorpse Larissa straalt in the Sound of Music

Zelf zit ze op de Montessori Floriande in Hoofddorp. Haar ouders zijn ‘apetrots’ op de 11-jarige. Het publiek geniet van de goedlachse Brigitta. Drie omschrijvingen voor een en dezelfde persoon: Larissa Weilenmann uit Hoofddorp. Zij speelt al maanden de sterren van de hemel in de musical ‘the Sound of Music’, opgevoerd in het Theater de Efteling. Met succes.


Het is woensdagavond, rond 16.30 uur. In de foyer van het Eftelingtheater staat Olivier Blitzblum, Friederich in de musical, te wachten op de andere hoofdrolspelers. Dan zwaait de deur open en rennen kinderen, een zware koffer achter zich aan zeulend, bijna gelijktijdig naar binnen. Ouders komen er snel achteraan. Er worden handen geschud en er wordt geknuffeld, overal vrolijke gezichten, alsof het allemaal leden zijn van een grote familie die elkaar eindelijk weer zien. Midden in de groep staat de 11-jarige Larissa die de rol van Brigitta speelt in de familievoorstelling. Niet zomaar een rol, ze staat bijna de hele musical op het podium en levert meerdere belangrijke bijdragen in de gesproken tekst.
Haar ouders zijn er ook weer bij. Moeder Linda heeft alle voorstellingen gezien (en geniet er nog steeds van), pappa Fred heeft maar een voorstelling gemist vanwege zijn werk. Ze zijn duidelijk trots op hun dochter die het elke keer weer presteert een fantastisch optreden neer te zetten. Eenmaal in de kleedkamer vertelt Larissa, eerst nog een beetje zenuwachtig want dit is haar eerste interview, honderduit hoe ze het vindt om mee te mogen doen in deze musical. Ze wil al vanaf haar zevende iets doen met muziek en dans, vandaar dat ze zich aanmeldt bij Pier K. Daar vandaan gaat ze naar Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam om zich nog verder te bekwamen in zang, dans, ballet en acteren. Haar eerste auditie voor een rol in de musical Annie levert nog niets op (ik was nog niet geoefend genoeg”), maar als haar moeder via internet ziet dat er auditie gedaan kan worden voor the Sound of Music probeert ze het opnieuw.
Er komen meer dan tweeduizend kinderen op af. Larissa doet het zo goed dat ze tot de groep van 54 uitverkorenen behoort (er zijn negen groepen van zes kinderen). Haar droom komt uit: ze mag acteren. Vakantie is ook wel leuk, maar dit is echt het allerleukste dat er is”, laat ze met een ontwapenende lach weten. Dezelfde lach en vrolijkheid waarmee ze ruim een uur later op het toneel staat. Nu weet ik zeker dat ik musicalster wil worden. Ik weet nu al dat ik het heel erg jammer ga vinden als dit is afgelopen.”
Zover is het nog niet. Ze wordt geroepen om te gaan eten en zich om te kleden. Om 19 uur gaat het doek open, rond 22 uur krijgen alle acteurs een staande ovatie. Larissa straalt. Het ging goed he”, wil ze meteen na de voorstelling weten. Daar past maar een antwoord op. Larissa speelde opnieuw de sterren van de hemel. Spontaan, natuurlijk, ongedwongen, energiek, met overgave en met zichtbaar plezier. Zoals alle acteurs die samen, als een grote familie, genieten van the Sound of Music.
Nog te zien t/m 28 jun.

(artikel 6 maart 2009)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s