De nieuwe musical Droomvlucht gaat zondag in Theater de Efteling in première  Grote ster van het trollen- en elfenfeest is de 13-jarige Vajèn van den Bosch  Metro bezocht met Vajèn en de andere castleden het maanlandschap van IJsland  Want daar wonen ze

Wie stond er niet eens in de rij bij het bordje nog 45 minuten Drie kwartier zweten later zweef je dan eindelijk door een fantasieheelal en vliegt je bakje langs talloze trollen en elfen. Het maakt het wachten goed. Droomvlucht, de voor velen favoriete attractie in de Efteling.

Ook Vajèn van den Bosch genoot van Droomvlucht. Zij hoopt zondag te schitteren tijdens de première van de musical Droomvlucht, gebaseerd op de attractie. De Brabantse is 13 jaar en heeft voor haar leeftijd een musical-cv om U tegen te zeggen: Mary Poppins, Joseph en The Sound of Music. Daar komt Droomvlucht nu bij. Samen met haar castcollega’s, moeder en Metro bezocht Vajèn onlangs IJsland. Want tja, als je een musical te midden van trollen en elfen speelt, dan wil je ze zien ook. Als hoofdpersoon Lila, die zich vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders, maakt zij een betoverende reis naar de Elfenwereld. Een wereld die trollen graag willen overnemen. IJsland dus, daar waar de gekke enge mannetjes en lieve vrouwtjes met vleugels wonen.

Na een busreis langs rotsen waarin trollen of elfjes zouden wonen, zingen Vajèn en de anderen enkele Droomvluchtnummers. De Reykjavikse piano waarop componist Martin Lingnau hen in een restaurant begeleidt, is zo vals als een kraai. Have fantasy, zegt ie met een knipoog naar de voorstelling. Vajèn krijgt het publiek muisstil. Wat een loepzuivere tienerstrot om het maar eens oneerbiedig te zeggen. En dat met een buik gevuld met soep, lam en broccoli.

Jasper Verheugd (34) is de gedreven regisseur. Vooral bij Studio 100 heeft hij een grote staat van dienst. Over de rol van Vajèn zegt hij: Lila is in de puberteit. Dan mag je nog verdwalen in je fantasie. Maar eigenlijk mogen we dat allemaal. Verheugd: Als je bij zo’n trollenrots staat, kun je denken: ik sta op een heuveltje in de wei. Je kunt er echter ook in geloven. In Theater de Efteling kun je straks ook cynisch gaan zitten doen. Maar je kunt je ook heerlijk in het verhaal verliezen.

De cast leert veel van gids Henrik. Dat trollenvrouwtjes de dienst uitmaken bijvoorbeeld. En trollenmannetjes zo af en toe tweehonderd jaar slapen. Terwijl het stortregent krijgen de acteurs, onder een lek afdak in een bos, te zien wat voor hilarische kleding zij op de Efteling’bühne gaan dragen.
Als de gekregen Icelandplu’s kunnen worden dichtgeklapt, volgt een tweede optreden. Een eilandje bij Reykjavik wordt bezocht. Daarop staan een minikerkje en tijdens de bootreis twee regenbogen. Over fantasie gesproken. Geachte gemeente, lacht regisseur Verheugd. Straks hebben we een podium van 26 meter, vandaag gaan we dus maar locatietheater maken. Vajèn toont zich weer een fabelachtige persoonlijkheid. Ze lijkt klaar voor de première. Al zou ze er elke dag voor bij het bordje nog 45 minuten moeten staan, dat zou ze er maar wat graag voor over hebben.

(artikel 6 oktober 2011)

http://www.metronieuws.nl/entertainment/vajens-droomvlucht/SrZkjf!yaJBuS6zBNJU

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s