Almeerse Alanis (11) krijgt rol 'Hercules de Musical'

Alanis blom

ALMERE/CASPER VAN DEN BROEK – Ze heeft al meerdere rollen in musicals op haar naam staan. Komende zomer wordt daar de klapper Hercules de musical aan toegevoegd.

De elfjarige Alanis Blom, geboren en getogen in Almere, is duidelijk besmet geraakt door het musicalvirus. Eerst als klein kind, natuurlijk als bezoekstertje van musicals, en sinds een aantal jaren als speelster van menige kinderrol.

Hercules de musical, gebaseerd op het verhaal van de wat vreemde Griekse held, ziet er professioneel uit, en dat is ook waar de jonge Alanis naar streeft. Ze steekt er veel energie in. ,,Voor de repetities moet ik elke zaterdag naar Zoetermeer, vertelt zij. ,,Dan vertrek ik hier s morgens om half negen, en na zessen ben ik pas weer thuis.

Alanis heeft voor alle rollen die zij tot nu toe toebedeeld heeft gekregen gewoon een officiële auditie gedaan. Dat was begonnen toen zij zeven jaar was en meedeed aan les Miserables. De jonge Almeerse is verbonden aan de NME Kids on Tour. Dit ensemble probeert jonge musicaltalentjes op te leiden en te begeleiden richting een professionele loopbaan. De jeugdige castleden deden onder meer ervaring op in Ciske de musical van Joop van den Ende Theaterproducties.
,,Zingen en dansen doe ik het liefst, vertelt zij. ,,Maar de tekstgedeelten komen daar vlak achteraan. Ik heb daar dus geen hekel aan.

Hercules de musical wordt opgevoerd in het theater van het Vorstelijk complex aan de Prinses Christinalaan 1 in Utrecht, en wel van 28 juli tot en met 7 augustus. Kaarten zijn te verkrijgen via www.herculesdemusical.nl. De musical wordt geproduceerd door theater- en scoutingbedrijf Harlekijn.

(artikel 1 juli 2011)

http://www.almerevandaag.nl/nieuws/almere/article10010421.ece/Almeerse-(elf)-krijgt-rol-‘Hercules-de-Musical’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s