Nanny McPhee

Nanny mcphee 
Meneer de Bruin heeft een probleem. Eigenlijk spreekt het voor zich dat hij een probleem heeft, waarom zou deze musical anders bestaan? Zijn vrouw is kort geleden ten overlijden gekomen. Omdat hij zelf een druk leven heeft, nam hij al eerder enkele nanny’s aan. Door de onhandelbare kinderen bleef elke nanny maar voor korte duur. Zou het meneer de Bruin in Theater ’t Mozaxefek te Wijchen, op zondag 29 mei 2011, dan wel eindelijk zijn perfecte nanny kunnen vinden?

Gelderland
Stichting Gelders Musical Ensemble (SGME) werkt vooral met kinderen en jongeren. In hun acht jarig bestaan hebben ze verschillende producties in Gelderland laten spelen. Vanaf het afgelopen jaar heeft het SGME grote verandering ondergaan. Hoewel ze in 2003 begonnen zijn als een amateur vereniging, zijn ze nu uitgegroeid tot een erkende jeugd musicalopleiding. Na producties als Jungle book, Belle en het beest, Lion King en Doornroosje is het dit keer de tijd aan Nanny McPhee.
Nanny gezocht
Na een week heeft de laatste nanny het alweer voor gezien in huize de Bruin. Dit was ondertussen al de 17e nanny die de negen kinderen weggepest hebben. Nadat meneer de Bruin geen nieuwe nanny meer aangewezen krijgt is hij ten einde raad. Tot op een dag op magische wijze een kinderjuf binnen komt. Haar naam? Nanny McPhee.
Ze heeft haar eigen werkwijze die totaal anders is dan de vorige nanny’s. Zal het haar wel lukken om de kinderen in bedwang te houden?

Sebastiaan Reddering
Meneer de Bruin wordt op sterke wijze vertolkt door Bart van der Meer. Met zijn acteerkunsten weet hij het publiek in alle medelijden mee te sleuren. Met zijn solo nummer, dat gebaseerd is op het nummer Feel van Robbie Williams, raakt hij bij velen de gevoelige snaar. Niet alleen de zang bij dit nummer is erg sterk, een andere redenen waarom Feel zo raakt is door Sebastiaan Reddering. Op de manier hoe hij acteert tijdens dit nummer is verbazingwekkend. Hij speelt het meest dwarse kind. Vanaf de eerste minuut op het podium valt hij al erg op. De nog maar tien jarige Sebastiaan acteert alsof zijn leven er vanaf hangt. Wanneer hij, alleen op het podium, een solo nummer zingt bezorgt hij men dik het kippenvel.
Cheryl Lankwarden heeft de titelrol op haar schouders. Ze speelt een waardige nanny. Naast Nanny is Cheryl eveneens verantwoordelijk als kindercoach. Het is dan ook te zien dat de nanny-rol voor haar geschreven is.

Setting
De musical is in een grote kamer gesetteld. De linkerkant is met een bureau, een tafel en twee stoelen de woon/werkkamer. Rechts wordt de keuken uitgebeeld. Op drie plaatsen staan deuren. De middelste deur is vooral voor Nanny McPhee bedoeld. Ook staan er kasten op het podium. Deze kunnen, net als het aanrecht, tot bed omgetoverd worden zodat we van een kamer-setting naar een slaapkamer-setting gaan.

Robbie Williams
Nanny McPhee is een leuke familievoorstelling. De muziek is gebaseerd op de muziek van Robbie Williams en Take That. Liedjes als Let Me Entertain You, Bodies, Feel en Rock DJ passeren dan ook de revue. De voorstelling wordt duidelijk uitgedrukt. De kinderen spelen stuk voor stuk een geweldige show. Ook is er een klein rolletje voor de hond Donya. De ongeveer 2,5 durende musical Nanny McPhee, speelt aankomend seizoen nog in verschillende theaters in Gelderland en omstreken. Durf jij te komen?

http://www.jeffreytork.nl/?p=270#more-270

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s