Staande ovatie voor Bredase Kruimeltje

Sami kappe met mariet en lin

BREDA – Gelukkig is Bredanaar Sami Kappé soms net zo ondeugend als Kruimeltje.

Op zijn kamertje speelt hij stiekem toneel, terwijl zijn moeder denkt dat hij huiswerk maakt. Dit heimelijk toneelspelen leidde gistermiddag tot een staande ovatie. Sami speelt de hoofdrol in de musical Kruimeltje en gistermiddag was zijn vuurdoop in een uitverkocht Theater de Efteling.

Met de zenuwen viel het allemaal best mee, vertelt Sami na afloop. “Ik heb er in ieder geval niet van wakker gelegen.” De 11-jarige scholier is enige aandacht wel gewend. Hij speelde al eerder kleinere rollen in grote musicals. Sami was Drikus in Ciske de Rat en Mozes in Joseph.

Zijn showbizz-carrière berust op toeval. Sami ging naar de musical Les Miserables en zag daar een oproep voor een auditie voor Ciske de Rat. Dat leek hem wel leuk. Niet gehinderd door enige ervaring, sloeg hij zich glansrijk door de auditie. Zo stond hij als achtjarig jochie plotseling midden in een grote musical.

Deze hoofdrol heeft Sami te danken aan zijn optredens in het tv-programma ‘Wie wordt Kruimeltje’. De Bredanaar heeft weliswaar niet gewonnen, maar haalde wel de finale. Omdat minderjarige acteurs van de kinderbescherming niet al te vaak op het podium mogen staan, spelen alle zes de finalisten Kruimeltje een paar keer.

Sami vond zijn première ‘best wel lekker’ gaan. Volgens het publiek is dit een understatement. Zijn optreden werd bekroond met een ovationeel applaus.

Iedereen houdt van Sami’s Kruimeltje, zoveel is wel duidelijk. Mariet Luyken wil Kruimeltje het liefst als extra broertje mee naar huis nemen, maar besluit later dat het beter is om met hem te trouwen. Vriendin Lin Vissers wil wel met hem zoenen.

De Bredase fans willen Sami vragen hoe het is om beroemd te zijn, maar krijgen de kans niet. Sami wordt goed afgeschermd door zijn begeleider. Het maken van een foto voor de krant mag, als het maar niet te lang duurt.

De ster van gisteren zit vandaag gewoon weer in de klas van de montessorischool. Volgend jaar hoopt hij naar het voortgezet onderwijs te gaan. Sami overweegt te kiezen voor het Markenhage College in Breda, omdat hij daar ook musicallessen kan volgen.

(artikel 13 december 2010)

Advertenties

Eén reactie op “Staande ovatie voor Bredase Kruimeltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s