Schijndelse Rosanne in Dokter Dolittle

 


Rosanne Pits wil later het liefst het podium op.

De posters in haar slaapkamer verraden de passie van Rosanne Pits: musicals. Acht hangen er intussen boven haar bed, mooi ingelijst. Binnenkort komt er weer eentje bij. Volgende week is  namelijk de try-out van Dokter Dolittle, de nieuwste productie van V & V Entertainment, het productiebedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente. Met Rosanne in de rol van Nicky Stubbins.

Mathilda, Alice in Wonderland, De Poort van Kasjgar, De Schatten van Moeder Aarde, Patchinga; de afgelopen jaren miste zij geen productie van Kleintje BM T. Maar zij proefde ook al meermaals van het grote werk. In 2007 speelde zij mee in Ciske de Rat, daarna volgden The Sound of Music en Joseph. En nu is er dus Dokter Dolittle. Het begon bij de uitreiking van de Musical Awards op 7 juni. Rosanne zat in het kinderkoor dat Edwin Rutten en Alexandra Alphenaar begeleidde in een liedje uit de musical. Toen ben ik gevraagd om auditie te doen. Uit een groep van dertig kinderen bleven er tenslotte tien over die bij  toerbeurt de rollen van Nicky en Tommy spelen. Ik speel steeds samen met Ridder van Kooten.

Rosanne speelt het weesmeisje Nicky Stubbins dat samen met haar broertje Tommy kennis maakt met de bijzondere dokter wanneer zij een gewonde eend naar zijn praktijk brengen. Dolittle blijkt met tal van dieren te kunnen praten. Maar de Reuze Roze Zeeslak staat nog op zijn verlanglijstje. Hij koopt een boot om naar het dier op zoek te gaan. Samen met Nicky en Tommy, zijn vriend Matthew en enkele dieren kiest hij het ruime sop. Onderweg blijkt dat er nog een verstekeling aan boord is in de persoon van Emma Fairfax. Zwervend over de oceaan beleven de dokter en zijn bemanning allerlei spannende avonturen.

In oktober begonnen de repetities, waarvoor Rosanne iedere zaterdag naar de Focus Studio’s in Amsterdam moest. Het zijn dus drukke tijden voor de 13-jarige brugklasser havo/vwo.Rosanne zit op het Pleincollege Sint Joris in Eindhoven, een LOO T-school die kinderen met behulp van aangepaste lesroosters de ruimte biedt om hun talent op sportief en artistiek gebied te ontwikkelen. Rosanne heeft voor de dansopleiding gekozen. Op het Pleincollege is zij in haar element. Zo jong als zij is, weet zij al precies wat zij wil. Ik wil later het podium op, zingen, dansen en acteren. Aan publiek laten zien wat je kunt is het mooiste wat er is. De try-out van Dokter Dolittle is woensdag in theater Markant in Uden, aanvang 19.30 uur. Tot 2 april 2011 treedt Rosanne 19 keer op in theaters in het hele land.Voor de speellijst kan men terecht op www.drdolittle.nl

(artikel Schijndels Weekblad 2 december 2010)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s