Kruimeltje de tv serie

Sneeuw op de set van Kruimeltje

Set kruimeltje 
Acteur Rick Engelkes speelde elf jaar geleden de vader van Kruimeltje in de gelijknamige speelfilm, maar produceert nu de musical en dramaserie van het kinderboek. De musical gaat in oktober in Theater de Efteling in première, maar wat voegt een dramaserie dan nog toe? “We zijn deze twee producties onder het mom ‘Kruimeltje groter dan ooit’ begonnen. De musical is gebaseerd op het verhaal uit het boek. In de dramaserie vormt het originele verhaal van Kruimeltje de lange lijn, maar maakt hij ook elke aflevering nieuwe avonturen mee. Het is echt een familieserie.”

Wie de set van de nieuwe televisieserie Kruimeltje oploopt, stapt honderd jaar terug in de tijd. Rondom het weeshuis waar Kruimeltje woont, staan een kerkje, een winkel, en een paar marktkraampjes waar ouderwetse borstels, bijenkorven en schoenen te koop zijn. De huisjes en straten zijn bedekt met een laagje sneeuw. Voor het weeshuis zijn de opnames bezig van de scène waarin de moeder van Kruimeltje haar baby weggeeft aan vrouw Koster.

Engelkes, die na de modeacademie begon als dokter Simon in Goede Tijden, Slechte Tijden, combineert zijn productiebedrijf Rick Engelkes Producties met acteren. “De combinatie is juist het leukst. Mijn passie is verhalen vertellen, bedenken en ontwikkelen. Door te produceren kan ik dat veel meer tegelijkertijd doen. Ik speel een rol in de nieuwe Nederlandse film Penny’s Shadow die zich op Ameland afspeelt. Dat is voor mij een uitje. Dan ben ik alleen verantwoordelijk voor de rol en niet voor de productie. Hier ben ik eindverantwoordelijk voor alles.”

Stefan perrier 
 
De makers hebben de 12-jarige Stefan Perrier gecast voor de hoofdrol van Kruimeltje, omdat hij het beste overkomt op televisie. “Hij staat natuurlijk, spontaan en geloofwaardig op beeld. De andere acteurs zijn ook heel enthousiast over hem. Het gaat hem zo makkelijk af. Dat zoek je, een natuurtalentje.”

Die jonge acteur heeft een hoop weg van het ondeugende boekpersonage. Op de set haalt Perrier grapjes uit met zijn tegenspelers, en zonder enig spoortje verlegenheid stapt hij op de pers af om zich voor te stellen. Voor de acteur is het de laatste week van de zomervakantie, maar hij is nog druk bezig met de opnames. “Ik ben vier weken naar Oostenrijk op vakantie geweest. Dit is ook een soort vakantie, want het is gewoon leuk om te doen. Je kunt hier van alles doen, zoals vissen, voetballen, en natuurlijk opnemen. Je krijgt lekker eten van de catering en daarvoor doe ik het, nee hoor! Het is gewoon super gezellig hier.”

Rick Engelkes speelde elf jaar geleden de vader van Kruimeltje, maar produceert nu een musical en dramaserie over het ondeugende weesje uit de boeken van Chris van Abkoude. Sp!ts nam een kijkje op de set van de nieuwe televisieserie.

De brugklasser is al van kleins af aan bezig met acteren. “Ik denk dat ik drie was toen ik begon. Ik deed altijd al toneelstukjes. Thuis zag ik bijvoorbeeld een keer mijn zusjes jurk liggen en die heb ik aangetrokken. Ik kwam later de kamer binnen zo van ‘haaaay’”, vertelt Perrier terwijl hij met zijn arm zwaait en een meisjesstem opzet. “Dat was wel grappig. Acteren is gewoon mijn ding denk ik.” De acteur, die eerder in de musical Ciske de Rat speelde, zit vanaf volgende week in de brugklas. “Mijn vrienden vinden het allemaal heel leuk voor me dat ik dit doe. Maandag tot en met donderdag ga ik naar school en op vrijdag ga ik opnemen.”

Net als de echte Kruimeltje, haalt hij het liefst streken uit. “Het leukste wat ik tot nu toe mocht doen was een ruit ingooien en voorgetrokken worden door Moor (zijn hond in de serie, red.) op een skateboard die van een kinderwagen gemaakt is. Die ruit moest in één keer goed, want ze gaan niet 16.000 ruiten erin zetten. Ik mocht niet lachen. Het duurde vijf keer voordat ik de ruit eindelijk door had, want ik mocht geen steen gebruiken. Ik moest een stuk papier met nat water gebruiken, want dat lijkt op een sneeuwbal.”

(artikel augustus 2010)

Advertenties
door jongmusicaltalent Geplaatst in Nieuws

18 reacties op “Kruimeltje de tv serie

  1. Hij werd ook niet uitgezonden op het tijdstip dat in de gids stond. Is er iemand die het wel op tv gezien heeft? Ik denk eigenlijk dat hij niet goed of niet klaar was ofzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s