Wessel van der Kraan speelt Dorus in de musical Ciske de Rat
Na in 2007 en 2008 48 keer (maximum door de arbeidsinspectie toegestane optredens) opgetreden te hebben als de kleine Tarzan in de musical Tarzan in het Fortis Circustheater te Scheveningen is Overschienaar Wessel van der Kraan nu in de huid gekropen van de zieke Dorus. Dorus is de beste vriend van Ciske de Rat in de gelijknamige musical. De musical Ciske de Rat is nu te zien in het World Forum Theater te Den Haag tot en met 3 mei a.s. Dan gaat de musical naar Roermond en Groningen om dan een eindsprint te maken in het Fortis Circustheater te Scheveningen. Voor Wessel betekent dit een “thuiswedstrijd”.

Wessel’s première als Dorus was op 3 april jl. Dat Wessel zou gaan spelen, hing nog aan een zijden draadje toen Wessel in de krokusvakantie tijdens het skiën onderuit ging en met zijn rug op het handvat van zijn skistok terechtkwam. Hierbij heeft hij zijn rechternier ernstig beschadigd. Een alerte skileraar, die toevallig langskwam, heeft Wessel plat laten liggen en direct een ambulance laten komen, die Wessel met een speciale scooter van de berg heeft gehaald. Dit resulteerde in 10 dagen volledig plat liggen in het ziekenhuis van Korbach, waarbij de eerste 2 dagen steeds een operatie op de loer lag, omdat er nog bloed druppelde in de buikholte. Gelukkig herstelden de 2 scheurtjes in het nierkapsel en mocht Wessel na 10 dagen per ambulance naar huis. Een echocontrole moest bij thuiskomst in het Sint Franciscus Gasthuis plaatsvinden om te zien of de nier zich goed gehouden had tijdens het transport en daarna thuis nog 4 dagen plat liggen. Niet in het SFG, omdat men bang is voor de MRSA-bacterie die in buitenlandse ziekenhuizen aanwezig kan zijn.

Door al dit gedoe miste Wessel veel repetities, maar het team van Stage Entertainment had alle fiducie in hem en wachtte geduldig tot Wessel weer heel voorzichtig in staat was om erbij te zijn. Hij mag nog 1 ½ maand niet stoeien of hockeyen, maar gelukkig wel theater maken. In de musical is een scene waarbij Dorus op bed ligt, nou dat heeft Wessel goed kunnen repeteren!

Van 3 april t/m 3 mei in Den Haag en vanaf 6 juni tot begin juli in Scheveningen gaat Wessel spelen voor uitverkochte zalen, mede ook door de AH-actie 2 halen 1 betalen. De show is een echte tranentrekker, maar door de muziek van Hennie Vrienten ook een klein feestje. Echt de moeite waard om te komen kijken. Wessel gaat ook eenmalig optreden in Groningen, omdat men een Dorus tekort komt. De maximaal 24 speelbeurten worden in Ciske er wel 33, omdat er in het weekend op 1 dag 2 keer gespeeld mag worden voor 1 speelbeurt. Voor Wessel geen probleem, hoe meer hoe liever. Hopelijk kunt u ook nog een kaartje bemachtigen!

(artikel april 2009)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s