Schitteren in Joseph

 

‘s-HERTOGENBOSCH – De buren van Flemming Viguurs uit Vught en van Margot Baars uit Den Bosch hoeven wellicht niet naar het theater voor Joseph, de musical. Dagelijks kunnen zij al meegenieten van de live-repeteersessies. Want Flemming houdt z’n soundchecks liefst onder de douche: Klinkt zo lekker met die galm. En Margot heeft héél véél met haar moeder op zolder geoefend!

Zingen, dansen en acteren. Dat zijn zo de basisvaardigheden voor een musicaltalent. En je moet enthousiasme in je ogen hebben! Als je nog een beetje verlegen bent met de microfoon, dan kun je oefenen met een haarborstel”, tipt Margot. Zelf kent ze geen plankenkoorts.
Echte podiumtijger? Ja, ik sta heel graag op het toneel. En dat gevoel kent ook Flemming. Iedere voorstelling is een feest. Het mooiste moment van de vijftien Josephmusicals die hij al speelde is voor hem de openingsscène: Dan liggen we al op het podium als het doek omhoog gaat.
Dat is echt kicken.
Dan denk ik elke keer weer verbaasd: Dat ik hier mag spelen! Zoiets maakt bijna niemand mee! Daar doe je het allemaal voor.

Audities

Eerder speelden Margot en Flemming samen in Ciske de Rat. Toch was ook deze keer auditie doen heel spannend, vertelt Margot: Zoveel kinderen, hoe zou ik daar ooit door komen, dacht ik. Flemming had geluk. Hij was als één van de eersten. Ik zat helemaal achteraan en hoorde hoe geweldig al die andere kinderen konden zingen. Waarom zouden ze nu ooit nog voor mij kiezen, denk je dan!

Hobby

Heel wat draaidagen zitten er inmiddels op. Het is mijn hobby en ik verdien er nog geld mee ook! Margot kocht er haar eerste mobieltje van. En Flemming schafte een laptop aan! Nu nog mijn hobby, straks mijn vak. Musical en muziek. Met zijn keyboard speelt hij liedjes van You Tube. En ik wil graag op pianoles!

(artikel juni 2009)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s