Cas van Leeuwen speelt Ciske de Rat

 


CULEMBORG – Sinds een maand speelt Cas van Leeuwen de rol van Ciske de Rat in de gelijknamige productie van Joop van den Ende Producties. Cas vierde dinsdag 9 december zijn 10e verjaardag op het podium in de stadsschouwburg van Nijmegen. In de zaal zaten bijna 15 leerkrachten van de Augustinusschool, Cas zit daar in groep 6.
Het begon allemaal toen de Augustinusschool in 2006 de Sinterklaasmusical wedstrijd won bij SBS6. Cas speelde toen de rol van Het vergeten Pietje”. Hij en zijn medeacteurtjes schitterden toen op 5 december op televisie. Dat smaakte naar meer. Dus toen Van Den Ende op zoek ging naar kinderen voor de musical Ciske de Rat melde Cas zich aan. Hij mocht toen auditie doen met honderden andere kinderen en werd gekozen voor de rol van Driekus, één van de klasgenootjes van Ciske in het verhaal. Begin dit jaar werd Cas gevraagd om auditie te doen, in theater Carré voor de rol van Ciske en werd uitgekozen. Er zijn meerdere Ciskes omdat kinderen maar 24 keer per jaar mogen optreden van de wet.
Het verhaal gaat over de kleine Ciske, dat iedereen wel kent uit de film, die opgroeit en als soldaat moet vechten aan het begin van de 2e wereldoorlog. De rol van de volwassen Cis wordt gespeeld door Danny de Munk. Cas moet veel zingen en acteren. Hij vindt het erg leuk om te doen. De volwassen acteurs zijn heel aardig en met de negen andere kinderen die in de musical spelen heeft hij veel plezier en maken ze leuke dingen mee. De spannendste scène is natuurlijk wanneer Cas/Ciske zijn moeder moet vermoorden. Cas speelt in december in Nijmegen en Tilburg. Volgend jaar speelt hij in ieder geval nog in Amsterdam.

 

(artikel december 2008)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s