Jong musicaltalent: 12-jarige Nathan schittert in musical Mary Poppins

 

Nathan van der horst

ZOETERMEER – De grootscheepse zoektocht naar de musicalster die de rol van Mary Poppins mag spelen hield vele kijkers in haar greep. Wekenlang volgden we de afvalrace totdat uiteindelijk Noortje Herlaar als beste Mary uit de bus kwam. Maar naast de rol van Mary Poppins zelf zijn er natuurlijk vele andere rollen, waaronder de rol van Michael Banks. Het achtjarige jongetje van de familie waar Mary Poppins de nanny is. Samen met zijn zus beleeft hij vele avonturen met hun bijzondere nanny.

De 12-jarige Nathan van der Horst is een van de jongens die de rol van Michael vertolkt, inmiddels al zo’n 20 keer! Hoe kom je in zo’n rol terecht? Het begon bij mij toen ik de musical Tarzan zag, ik dacht meteen: dat wil ik ook! vertelt Nathan enthousiast. Nathan besloot het niet bij dromen te laten maar ging ervoor om die droom werkelijkheid te laten worden.
Hij mailde de mensen achter Tarzan en zij lieten weten dat zij graag zijn foto en gegevens wilden ontvangen. Zo gezegd, zo gedaan en zes weken later lag er een uitnodiging voor de audities van de musical Joseph op de mat. De audities gingen goed en ik mocht als een van de kinderen in Joseph spelen, ook tijdens de uitvoering in het Stadstheater, zegt Nathan.
Ook zijn school, de Koningin Beatrixschool, is apetrots op hem. Nathan zit op de Jenaplanschool in groep 8. Hij is daar een rustige, bescheiden jongen. Op het toneel voelt hij zich als een vis in het water dat is wel duidelijk. Nathan zingt, danst en speelt met hart en ziel de sterren van de hemel. Wat een talent! En daar zijn wij natuurlijk heel trots op! zo zeggen zij.
Na Joseph diende Mary Poppins zich aan en ook daar kreeg hij als een van de zes jongens de rol van Michael Banks. Al was de laatste auditie wel erg spannend. Uiteindelijk waren er nog negen jongens over en moesten we in vijf minuten een liedje leren en meteen voorzingen. Vanwege zijn leeftijd mag hij maar 24 keer per jaar spelen, dus het zit er bijna op voor Nathan. Maar hij zit niet stil,
Nathan weet al wat hij hierna wil gaan doen: Het lijkt me erg leuk om in een film te spelen. Zal het hem na musical ook in het filmwereldje lukken? Nathan: Als je iets graag wilt, dan moet je het altijd proberen. Je ziet het, het kan zomaar waarheid worden!

(artikel juli 2010)

Advertenties

2 reacties op “Jong musicaltalent: 12-jarige Nathan schittert in musical Mary Poppins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s