Mischa van Zomeren kijkt nu uit naar een rol in een musical

 

Mischa van zomeren
Maasland – Er zullen maar weinig kinderen zijn waaraan Frans Bauer heeft gevraagd of hij een handtekening kan krijgen.De pas achtjarige Mischa van Zomeren is daar één van. De nog heel jeugdige Mischa had die eer, toen hij Bauer eerder dit jaar in Maasland tegen het lijf liep. Bauer en Van Zomeren ontmoetten elkaar bij de Nationale Theaterkassade van Jacques Senf, waar de nieuwe toernee van Bauer van start ging. Frans Bauer vond het zo leuk toen hij hoorde dat Mischa één van de tien kinderen was die in Ciske de Rat optrad, dat hij spontaan om een handtekening vroeg. Waren de rollen eens een keer omgedraaid!

Mischa van Zomeren is een acteur in de dop van pas acht jaar, die met Ciske de Rat zijn eerste rol er in zijn nog prille carrière zojuist heeft opzitten. Hij stond al bij twee castingbureaus ingeschreven, maar dit was zijn eerste echte rol! Mischa was één van de tien kinderen die in de laatste groep in deze musical optrad. Van de in totaal 700 voorstellingen van Ciske de Rat heeft de vlak voor de Kerst negen jaar wordende Mischa 31 keer meegedaan, waaronder twee invalbeurten. Op 20 augustus van dit jaar maakte hij zijn debuut in Ciske de Rat, die in twee en half jaar ruim een miljoen toeschouwers trok. De jeugdige Maaslander was er ook vorige week zondag bij, toen de allerlaatste uitvoering van Ciske de Rat in Scheveningen plaats vond.

Lang stilzitten is er voor Mischa, leerling in groep vijf van basisschool De Schutse, echter niet bij. Hem wacht alweer een nieuwe uitdaging, want op zaterdag 12 december weet Mischa of hij doorgaat in de selectie voor een rol in een musical. Mischa door de weeks op basisschool De Schutse in Maasland en op zaterdagmorgen op de Mary Poppinsschool te Scheveningen, waar jeugdige talenten in spee worden opgeleid. ,,Het lijkt me wel wat, zo’n rol in een musical, zegt Mischa. Het wordt of inspelen voor een nieuwe rol of op de Mary Poppinsschool blijven, totdat een andere gelegenheid zich voordoet. Wie eenmaal in het artiestenwereldje zit, wordt of gevraagd of meldt zich zelf als er iets leuks in beeld is.

Spannend

Het is voor Mischa en zijn ouders Larissa en Gerard van Zomeren opnieuw spannend hoe deze selectie afloopt. ,,Hij heeft er nu aan geproefd, zegt Micha’s moeder Larissa. ,,Hij vindt het heel erg leuk, het is nu even afwachten wat het wordt. De familie heeft een dergelijke selectie ook voor Ciske de Rat meegemaakt. Op de dag van de casting verschenen er honderden kinderen, waarvan er voor twee en een half jaar Ciske de Rat 220 mee konden doen. ,,Reuze spannend was dat, weet Larissa van Zomeren. ,,Iedere keer vielen er een hoop kinderen af en was Mischa er nog steeds bij. Om uiteindelijk op basis van zijn kwaliteiten, zang, dans en muziek, geselecteerd te worden. ,,Het is een heel mooie en leuke ervaring geweest, kijkt ze op de deelname van de oudste van haar drie zoons terug. ,,Zowel onder de kinderen als onder de ouders is er een leuke band ontstaan. Nu Ciske de Rat definitief van het toneel is verdwenen, is het ook met de onderlinge band tussen de kinderen en hun ouders zo goed als gedaan, al is er binnenkort nog wel een reunie. Larissa: ,,Mischa voelde zich op de Mary Poppinsschool tussen al die kinderen met dezelfde passie heel prettig. Hij straalde daar, voelde zich er heel erg gelukkig.

Pianoles

Mischa van Zomeren heeft het talent om te acteren, zingen en muziek maken niet van een vreemde. Hij heeft het nodige meegekregen van zijn vader, die als pianist, toetsenist en gitarist in diverse bandjes heeft gespeeld. Ook Mischa houdt van zingen, en zit al twee jaar op pianoles. Hij oefent en repeteert ook thuis, maakt leuke vorderingen en ook noten lezen en schrijven gaat hem al aardig af. Hij is ook al op TV geweest in Life4You bij Irene Moors en Carlo Boshardt, en treedt ook op in een Kerstpromo van de AVRO, die voor de Kerst op Ned. 1 wordt uitgezonden. Ook zijn opa draagt een belangrijk steentje bij in de interesse en carrière van zijn kleinzoon. Overal waar de vader van Larissa is, neemt hij Mischa mee naar toe. Naar Les Miserables, naar Tarzan, naar De Notenkraker, om er maar een paar te noemen, ook in het buitenland. ,,Mijn vader is een theaterdier, zegt Larissa. ,,Vanaf zijn derde jaar neemt hij Mischa overal mee naar toe. Soms gaat Mischa alleen mee, soms met het hele gezin.

 

(artikel decemver 2009)

Mischa

Dirigent

Het zou dus zo maar kunnen, dat Mischa aan het begin van een carrière als acteur is begonnen. De voortekenen hiertoe heeft hij helemaal in zich, hij zingt, acteert, maakt muziek. Ook Danny de Munck, met Jorge Verkroost en Quincy de hoofdrolspelers in Ciske de Rat, is ooit een keer als een klein ventje begonnen. Om uit te groeien naar de grote en veelzijdige acteur hij nu is.

Vragen aan Mischa wat hij later wil worden lijkt vragen naar de bekende weg. Niets is echter minder waar, zo blijkt uit zijn verrassend antwoord. ,,Ik wil later dirigent worden, zegt hij. ,,Acteren is ook leuk, maar dirigent vind ik nog leuker. Heel wat anders weliswaar, al komt de muziek, het acteren en het optreden daarin terug. ,,Dat is niet door ons ingegeven, weet zijn moeder. ,,Hij heeft iets met dirigeren, want dat zegt hij al van jongs af aan.

(artikel 10 december 2009)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s