Demi de Haas

Demi_2 Zwijndrecht- In september 2009 werd een droom voor Demi de Haas (9jaar) werkelijkheid. Zij werd samen met 7 andere meisjes uitgekozen om de rol van Geertje te spelen in de theatershow van het Huis Anubis en de Legende van het Spooktheater.

Vanaf het moment dat Demi nog maar net net kon lopen stond ze al te zingen en te dansen op muziek die ze hoorde. Toen ze 5 jaar was bezocht ze haar eerste musical Annie in het Luxor theater in Rotterdam. Toen ze in de zomer van 2005, per toeval, de rol van Mollie mocht spelen in een uitvoering van Annie op een camping in Italie, wist ze het zeker, ze wilde beroemd worden! Na die zomer is zij naar de Jeugdtheaterschool ToBe in Dordrecht gegaan. Daar zit zij nu nog steeds op. Zij krijgt hier zang, dans en acteerlessen en heeft regelmatig een optreden.

Demi_als_geertje Nadat zij in september 2009 samen met haar vriendinnetje en klasgenootje Perle Hagesteijn in Antwerpen bij Studio 100 auditie had gedaan voor de rol van Geertje werden zij uitgekozen om de rol te spelen. Demi speelde de rol van Geertje, 100 jaar terug in de tijd. Samen met Nienke, Fabian, Amber, Patricia, Jeroen en Appie moest zij de 3 opwindsleutels zien te vinden van een klok die 100 jaar terug brand in het theater veroorzaakte. Hiervoor moesten zij een aantal opdrachten uitvoeren. Het was een leuke, maar ook spannende show waarbij de kinderen uit het publiek ook betrokken werden.

Inmiddels zijn de voorstellingen achter de rug. In totaal hebben Demi en Perle 19 voorstellingen gespeeld, vooral in het Westen van het land. In uitverkochte theaters stonden zij op de planken met de acteurs van het Huis Anubis. Het was een superleuke ervaring zegt Demi, het was ontzettend leuk om met de acteurs samen te mogen spelen.

Demi_en_wim Bijzonder was ook dat de bekende musicalacteur Wim van den Driesschen (o.a. Les Miserables, Elisabeth) de rol theaterdirecteur speelde. Dit was de vader van Geertje. Hij was ontzettend aardig en stelde de meiden enorm op hun gemak.

Na afloop van de voorstellingen stonden er vaak fans bij de artiestenuitgang te wachten tot de acteurs naar buiten kwamen. Als Demi en Perle naar buiten kwamen, werden zij herkend en moesten zij ook handtekeningen uitdelen en op de foto met de fans, dit vonden zij geweldig, voelden zich echte sterren.

Voor Demi was het een enorm leuke ervaring om mee te mogen doen. Van de acteurs en producent kreeg zij mooie complimentjes over haar optreden. In de toekomst hoopt zij nog eens in een leuke productie te mogen staan, maar voorlopig maar gewoon weer naar school, hockey, ToBe en spelen met vriendjes en vriendinnetjes, want dat is er door de drukte van de afgelopen tijd een beetje bij ingeschoten!

(2009)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s