Dalfser zusjes op planken in Anubis

 


DALFSEN – In grote theaters zij aan zij acteren met Nienke, Fabian en andere hoofdrolspelers van Het Huis Anubis. Voor de Dalfser zusjes Lieke en Anne van der Vegt wordt een droom werkelijkheid.

Van half november tot half januari staan ze ruim tien voorstellingen samen op de planken met de beroemde hoofdrolspelers van de razend populaire tv-serie. Ze spelen belangrijke rollen in de theatershow ‘De legende van het Spooktheater’.

Vanaf de eerste voorstelling, op zaterdag 21 november in Hoogeveen, staan ze in – nu al grotendeels uitverkochte – zalen van grote theaters in midden- en noord-Nederland.

Lieke (11) en Anne (10) werden uitgekozen, tot hun eigen verrassing en die van hun ouders. Want niemand hield daar echt rekening mee toen ze reageerden op de oproep om mee te doen. “Het paste goed bij ons, want ze zochten twee meisjes van onze leeftijd die op elkaar leken en ongeveer even groot waren”, zegt Lieke.

Uit zo’n vierhonderd aanmeldingen werden zeventig kinderen geselecteerd voor audities bij Studio 100 in Schelle (vlakbij Antwerpen). ” Het was heel spannend en we waren in het begin erg zenuwachtig”, zegt Anne. “Maar toch ging het best goed”, weet Lieke. “We moesten om beurten iets voorspelen uit de show. En toen Anne hard moest lachen omdat dat in het script stond, moest iemand van de jury ook hard lachen.” Er volgde een ontlading toen ze kort daarna hoorden dat ze tot de vier uitverkoren koppels behoorden. “We waren geweldig blij”, aldus moeder Jeannette. “Maar meteen viel ook het kwartje: dit wordt een heel drukke tijd.”

Zowel de meisjes als de ouders zijn de komende zaterdagen urenlang in touw voor de repetities in de studio bij Antwerpen. En ook moeten de kinderen steeds naar de voorstellingen gereden worden. ” Ach, een dagje Antwerpen is geen straf”, relativeert Jeannette. “Ze genieten heel erg en worden goed begeleid; ze hebben zelfs een ‘nanny’.


Lieke en Anne spelen in de voorstelling hetzelfde meisje. Lieke speelt de geest van Geertje in het heden, terwijl Anne het echte meisje gestalte geeft wanneer de voorstelling zich afspeelt in het verleden.

De zusjes staan niet voor het eerst op een podium. Op school speelden ze al in musicals en Lieke volgde lessen bij de regionale theaterschool en haalde de Overijsselse finale in een selectiewedstrijd van Kinderen Voor Kinderen. Of de voorstelling een opstapje wordt tot een succesvolle carrière? Anne en Lieke hopen van wel.

(artikel uit november 2009)

 

Advertenties

6 reacties op “Dalfser zusjes op planken in Anubis

  1. Ik ben Anne (Geertje)

    En ik heb mee gedaan met Anubis en de legende van het spooktheater met Loek,Iris,Vreneli,Lucien,Kevin en Sven
    was heeeeeel… leuk

  2. Hey Anne,
    Super dat je mee mocht doen in de show. Ik kan me voorstellen dat je een hele leuke tijd hebt gehad. Ik heb de show ook gezien en vond hem heel leuk!
    Groetjes Pien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s