Romy Basting musicalster in de dop

WATERLANDKERKJE – Zeeuws-Vlaanderen heeft naast Maike Boerdam uit Sluis een tweede musicalster.

De zevenjarige Romy Basting uit Waterlandkerkje is uit duizenden kinderen geselecteerd om de rol van Gretl von Trapp, de jongste telg van de Von Trapp familie, te spelen in de musical The Sound of Music.

Deze productie van Albert Verlinde en Roel Veste gaat op 28 september in première in het Efteling Theater. De repetities starten in juni. Ondanks haar uitverkiezing blijft Romy met beide voeten op de grond staan. Echt zenuwachtig was ze ook niet tijdens de audities. “Het was natuurlijk wel heel spannend. Ik moest Do re mi zingen. Dat liedje was best makkkelijk.”

Dat nuchtere heeft ze van haar vader Joop, die wel moet erkennen ‘apetrots’ te zijn dat zijn dochter straks voor duizenden mensen op de planken staat.

Dat Romy het theater in gaat, heeft ze eigenlijk te danken aan haar moeder Claudy, zelf dol op musicals. “Ik las dat kinderen werden gezocht om auditie te doen voor The Sound of Music. Er bleken tweeduizend aanmeldingen te zijn. Had daarom nooit verwacht dat Romy de rol zou krijgen.”

Romy kan zich de audities nog goed herinneren. “Ik moest een liedje zingen voor een jury onder begeleiding van een piano. Bij die eerste auditie vielen gelijk vijftienhonderd kinderen af.”

In de finale zong ze overtuigend Denkend aan waar ik het meest van hou.

romy-b

Haar ouders hebben een contract waarin vanwege haar jonge leeftijd allerlei voorwaarden staan. Ze moet bijvoorbeeld na elk optreden veertien uur rusten. Dat betekent bijvoorbeeld dat ze de volgende ochtend niet naar school kan. Dat is met de Inspecteur Leenhoutsschool inmiddels allemaal goed geregeld. Of Romy later in de voetsporen van Maike wil treden, weet ze nog niet. Ze wil eigenlijk zwemkampioene worden. Want dat kan ze ook goed. “Ik zie het allemaal wel. Eerst afwachten of ik het wel leuk vind.”

Artikel uit mei 2008

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s